• DOLAR 32.217
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2448.13
  • ...
Kurtulmuş Şanlıurfa'da gençlere hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş bir dizi temaslarda bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi. GAP Havaalanında Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar ve İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve çok sayıda partili tarafından karşılanan Kurtulmuş, ilk olarak AK Parti Gençlik Kolları 6. Bölge Toplantısına katılarak, burada gençlere hitap etti.

 

Gençlere Türkiye’de son dönemlerde yaşanan olaylardan dolayı ümitsizliğe kapılmamaları gerektiğini söyleyen Kurtulmuş, “Yüksek dağların dumanı çok olur. Yani Türkiye sıradan bir ülke değildir. Türkiye sahip olduğu değerleriyle, genç nüfus potansiyeliyle bölgenin fırsatları ve imkanları en çok olan ülkesidir. Dünyaya ciddi şekilde örnek olan en önemli ülkedir.” dedi.

 

Gençlerle buluşmasının ardından  Kurtulmuş, Sivil Toplum Kuruluşlarının düzenlediği toplantıya katıldı.

 

Burada STK’lara seslenen Kurtulmuş, “Türkiye Siyasi tarihi bizlere şunları öğretiyor. Ne hesap yapılırsa yapılsın. Hangi vesayet düzeni kurulmaya çalışılırsa çalışılsın. Millet sandıkta yapılan hesapları, oyunları bozuyor. Ve millet sandıklarda kendi oyunu ve kendi oyununu ortaya koyuyor ve sonucunu alıyor. Bundan dolayı milletin büyük zaferine şahit olmaktan dolayı memnuniyet duyuyorum. 30 Mart bu anlamda önemli bir seçimdi Türkiye bu seçimi geride bıraktı. Önümüzde yeni bir seçim var. Türkiye  Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacak. İlk kez halk oyuyla doğrudan doğruya seçilmiş bir cumhurbaşkanımız olacak. Bu çok önemli bir seçimdir.” dedi.

 

Bediüzzaman Said Nursi’nin makamının önünde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulumuş,“Rahmetli Bediüzzaman Said Nursi’nin kemiklerinin Şanlıurfa’ya getirilmesi ve burada güzel bir mezarının yapılması mümkün olur. Nasıl İskilipli Atıf Hoca’nın mezar yeri belli değildi bulundu. İskilip’te kendisine güzel bir mezar inşa edildi. Aynı şeyin burada Said Nursi Hazretleri içinde yapılması Türkiye’nin geçmişiyle de barışması anlamına gelir. Devlet adına birilerinin yaptığı hataların ortadan kaldırılması anlamına gelir. Türkiye’de devlet millet kaynaşması adına atılacak önemli adımlardan birisi olur diye temenni ediyorum. Bende sizin bu isteğinize canı gönülden katılıyorum” şeklinde ifade etti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir