• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Özalp`ta Muhammedî Sevda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü Tarafından Van`ın Özalp İlçesinde, bir okulun bahçesinde ilk defa Kutlu Doğum Programı düzenlendi.

Sunuculuğunu Mustafa Öztunç`un Yaptığı programa konuşmacı olarak Molla Ali Arslan katıldı.

Yoğun yağmur altında başlayan program Hafız Sait Tink Hoca’nın okuduğu Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Mevlithan Grubunun okuduğu Kürtçe Mevlit ile devam etti.

 “Gayemiz Resulullah’ın hayatını ve ahlakını öğrenmektir”

Programda yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze kadar, ne kadar beşeri yönetim varsa, hepsinin insanlara zorluk çektirdiğini belirten Molla Ali Arslan, “Ey burada yağmurun altında ıslanan ve üşüyenler, Rabbimden isteğim şudur ki, sizleri cehennem azabından muhafaza etsin. Sizleri Hz. Muhammed (s.a.v)’in şefaatine nail eylesin. Sizleri rehberimiz, önderimiz, serverimiz  Hz. Muhammed (s.a.v)’in yolundan ayırmasın. Buraya Resulullah(s.a.v)’ın kutlu doğumu gayesiyle geldiniz. Gayemiz Resulullah’ın hayatını ve ahlakını öğrenmektir. Geçmişten günümüze kadar, ne kadar beşeri yönetim varsa, hepsi insanlara zorluk çektirmiştir. İnsanlara eziyet etmiştir. Ne kadar beşeri sistem varsa insanlara zulmetmiştir, hakaret etmiştir, eziyet etmiştir. Hz. Muhammed bize peygamber olarak gönderilmeyene kadar, o zaman zenginler fakirleri eziyorlardı.” diyerek  buna  ilişkin tarihten örnekler  verdi.

 “Aynı  olaylar  günümüzde  de var”

Arslan, cahiliye dönemindeki beşeri sistemlerin yaptığı zulümleri günümüzdeki beşeri sistemlerin yaptığını belirterek, “Biz şimdi bulunduğumuz tarihimize baktığımızda bunlar yok mu? Orta Afrika’ya bakın, küçük çocuklar açlıktan ölmüyorlar mı, diri diri yakılmıyorlar mı? Kuvveti olanlar güçsüzleri ezmiyorlar mı?  Mısır’a bakın, Filistin’e, Çeçenistan’a, Irak’a, Suriye’ye bakın zulüm yapılmıyor mu? İnsanlar Allah dediği için öldürülmüyorlar mı? Başka ne suçları vardı? Ne günahları vardı bunların? Evet, zalim ve zorbalar  tarih boyunca hep bu ahlak üzeredirler. İşte bundan dolayı biz Peygamber Efendimizi sevmek zorundayız. Onun ahlakını öğrenmek zorundayız. O geldikten sonra insanlar kurtuldular, özgürlüklerine kavuştular, hürriyetlerine kavuştular. Ezilenler, daha sonra Resulullah’ın arkasında gitmeye başladılar. Çünkü hür olanlar Resulullah’ın arkasında gider, özgür olanlar, kurtuluşa erenler Resulullah’ın arkasında giderler.” şeklinde konuştu.

Daha sonra Resulullah’ın ashabından örnekler veren Arslan, Müslümanların annesi Hz. Sümeyra(r.a)’nın ve Peygamberimizin evlatlığı Hz. Enes(r.a)’nın hayatından örnekler vererek konuşmasını sonlandırdı.

Programda Grup Rahmet Sanatçılarının seslendirdiği  ilahi ve ezgilerle katışımcılara duygulu anlar yaşattı.

Program Molla Ahmet Bağ Hoca’nın yaptığı dua ile sona erdi.

(Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir