• DOLAR 32.474
  • EURO 34.752
  • ALTIN 2434.44
  • ...
Mardin`den Mısır Direnişine Binlerce Selam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Genel merkezi Mardin’de bulunan Dostluk Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DOST-DER), Mısır`da alınan son idam kararlarını kınamak amacıyla Fuat Yağcı Camisi avlusunda “Dua Programı” düzenledi. 

“Dua yetmez ama Duasız olmaz” şiarı ile düzenlenen ve Yatısı namazının kılınmasının ardından başlayan programa Mardinlilerin yoğun katılım gösterdiği gözlenirken programda ezgiler seslendirildi, şiirler okundu, konuşmalar yapıldı ve son olarak dua okundu. 

Yazar Metin Tekin’in sunuculuğunu yaptığı program,  Abdullah Tekdal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Tülin Tekin; Şeyh Ahmet Yasin’in “Allah`ım! Ümmetin suskunluğunu sana şikâyet ediyorum!” başlıklı duasına okudu. 

“Bu avlu Nahda’nın bir parçasıdır”

Daha sonra Dost Der Başkan Yardımcısı Eğitimci Mücahit Önen, bir konuşma yaptı. Önen, bu akşam bu cami avlusunu Rabia’nın bir köşesi, Nahda’nın bir parçası, Minye Hapishanesi’nin havasının teneffüs edildiği bir koğuş, İskenderiye İşkence Merkezi’nin iniltilerinin yüreklerde hissedildiği bir mekân yapmak üzere toplandıklarını söyledi.

“Tek suçları batının rüyasını bozmaktır”

Önen, “Hasan El-Benna denilince kimin yüreği ümitle dolmuyor ki, Seyyit Kutup denilince kimin yüreği şehadetle, Kuran’la, mücadele ile dolmuyor ki? İhvan-ı Müslimin denilince 20. ve 21. yüzyılda İslam’ın emperyalizmin ayaklarının altından kaldırılarak yüreklerde, ilim meclislerinde, bayırlarda bayraklaşması kimin aklına gelmiyor ki? Batı, İslam âleminin başına çöreklenmişti, Hasan El- Benna ve arkadaşlarının kurmuş olduğu İhvan Hareketi ile ümmet bir daha dirildi. Bizler, onların kitaplarıyla ve hayat mücadeleleriyle büyüdük. Dikkat edin! Özelikle âlimlerimizi ve liderlerimizi şehit ediyorlar. Bu şekilde bizleri susturacaklarını zannediyorlar. Bugün yine âlimlerimize musallat olmuşlar. Muhammed Mursi’nin kızı ‘Bana gösterilen fotoğraflar babama ait değil’ diyor. Sıradan bir mahkûma bile tanınan haklar onlara tanınmıyor. Bu şekilde birer birer çürümelerini bekliyorlar. Şuan cezaevlerinde 23 bine yakın darbe karşıtı mahkûm var. Bunlardan 704’ü kadın, 684’ü çocuktur. Ve bunların tek suçları ise Müslüman olmaktır. Tek suçları batının rüyasını bozmaktır, tek suçları İsrail’in uykularını kaçırmaktır.” diye konuştu. 

“Her köşeyi Rabia, her yeri Minye yapacağız”

Sözde mahkemelerin 20 dakikada 529 kişinin idam kararını verdiğini hatırlatan Önen, çok geçmeden 683 kişinin idamını ise 9 dakikada verdiklerini söyledi. Türkiyeli Müslümanlara seslenen Önen, “Sizler, diğer İslam ülkelerindeki kardeşleriniz gibi sessiz mi kalacaksınız? Müslümanlar size ümit bağlamışken tepkilerin nerede? Ey İslam ülkeleri tepkileriniz nerede? Bizler, İhvan gibi haklı tepkilerimizden vazgeçmeyeceğiz. Her köşeyi Rabia, her yeri Minye ve İskenderiye yapacağız.” dedi. 

Dua ile sona erdi

Yapılan konuşmanın ardından İsmail Çevik’in yaptığı duanın ardından program saat: 23.00’te sona erdi.

(M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir