• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
`Avrupa Birliğinde Serbest Dolaşım` konferansı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA - Adana Barosu tarafından düzenlenen  “Avrupa Birliğinde Serbest Dolaşım ve Türkiye” konulu konferans başladı.  Adana Sanayi Odasında (ADASO) düzenlenen konferansta konuşan Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık,  “Kopenhag Kriterlerini yerine getirmeyen Türkiye’nin AB’ye girmesi çok zor.” dedi. 

Adana’nın her geçen gün büyüyen ve gelişen bir kent olması nedeniyle kurumlar arası iletişim ve işbirliğinin önemine vurgu yapan Baro Başkanı Çıtırık, “Kamu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve aynı zamanda akıl ve şüpheciliğin dayanağı olan üniversitelerin desteğini sağlamak suretiyle temel projelerin gerçekleştirilmesine olan inancım tamdır. Bu doğrultuda bugün yapılan çalışmaya destek veren ve değerli görüş ve düşünceleriyle bizleri aydınlatacak akademisyenlere de teşekkür ediyorum” dedi. 

AB sürecini de değerlendiren Çıtırık, “Türkiye’nin aslında bitmeyen bir macerası, Avrupa Birliği. 175 yıllık Tanzimat ile başlayan bir aydınlanma, çağdaşlaşma ve batılılaşma sürecinin tamamlanamamış ve devam etmekte olan bir öyküsüdür.  Bu süreç içerisinde kişilerin, sermayenin ve hizmetin dolaşımı bunlardan alt birimlerden birini oluşturmakta. “şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Çıtırık, “Türkiye, AB’ye uyum müktesebatını gerçekleştirmek zorundadır. Ancak bu halde Türkiye, AB’ye üye olabilecektir.” şeklinde konuştu. (Yunus Emre-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir