• DOLAR 32.58
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2459.867
  • ...
Filistinliler için düzenlenen kermes, yahudilerce  engellemek istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

FRANSA - Fransa`nın Mulhouse şehrinde 2005 yılından bu yana Sosyal, kültürel ve yardımlaşma alanlarında çalışmalar yürüten Filistinliler Derneği (Association des Palestiniens de France - APF), 2007 yılından bu yana İsrail ablukası altında yaşama tutunmaya çalışan Gazzeliler yararına kermes benzeri bir etkinlik düzenledi. Girişi ücretli olan etkinliğe,  Türkiyelilerin yanı sıra, Lübnan, Tunus, Cezayir, Fas ve Fransız hayır severler katılım gösterdi.

Saat 15.00`de Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Dernek Başkanı Ferhud Hüseyin`in kurumun çalışmalarıyla ilgili yaptığı bilgilendirme konuşmasıyla devam etti. 2005 yılında faaliyete başlayan derneğin amacının, başta Lübnan`ın başkenti Beyrut`un batı bölgesinde yer alan Sabra ve Şatilla mülteci kampları olmak üzere Filistinli mültecilerin yaşadığı her yere yardım götürmek olduğu  belirten Ferhud Hüseyin, çalışmalarının ana ekseninin ise, İsrail ablukası altında inleyen Gazze`ye yardım taşımak olduğunu aktardı. 

"Filistin`de en önemli sorun göç"

Filistinlilerin önemli sorunlarından birinin de maddi ve manevi baskıya maruz kalan ve bunun neticesinde fakirleşen halkın çareyi ülkeyi terk etmekte bulması sorununun yaşandığını  anımsatan Ferhud Hüseyin, bu sorunla mücadele etmenin yolunun, Filistin`de fakirliği azaltmaktan geçtiğini, derneklerinin bu yönde de çalışmalarının olduğunu söyledi. Hüseyin ayrıca, yardımları Gazze`deki Wafaq derneği aracılığıyla dağıttıklarını da  sözlerine ekledi.

"Filistin meselesi yüreklerde kökleşmeli"

Ferhud Hüseyin`in ardından Faslı Sosyolog Muhammed Lokili ise yaptığı konuşmada, organizeyi gerçekleştirenlere teşekkür ederek, Filistin meselesinin Müslüman yüreklerde kökleşmesi gerektiğinin altını çizdi. Sosyolog Lokili, bu türden organizelerin Müslümanların uğradığı zulümleri hafızalarda diri tutmak adına önem arz ettiğini söyledi. 

"El-Halil Katliamını unutmamak için..."

Siyonistlerin Batı Şeria`nın güneyindeki El Halil şehrinde gerçekleştirdiği katliamı unutmamak için dahi olsa, bu tür etkinliklerin düzenlenmesinde büyük yarar olduğuna vurgu yapan Muhammed Lokili, Arap Devlet başkanlarının Filistin meselesini sadece Arapların meselesine indirgemeye çalıştıklarına dikkat çekerek, Filistin meselesinin tüm Müslümanların  meselesi olduğunu belirtti. 

Mini bir ilahi konserinin de verildiği etkinlik, yapılan teşekkür konuşmasıyla sona erdi. 

Siyonist Lobilerden etkinliği engelleme girişimi

Öte yandan Fransa`da etkin olan Siyonist Lobilerin, etkinliği engelleme girişiminde bulunduğu, ancak başarılı olmadıkları öğrenildi. Etkinliğe ev sahipliği yapan Mulhouse Ülke Ocakları başkanı Necmettin Yeşilkaya, etkinliği  engelleme girişimiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Normalde bu program büyük bir salonda düzenlenecekti. Salon sahibine baskı yapılması sonucu programın yapılmasına 1 gün kala iptal edildi. Bizim salonumuzda başka bir program olduğu halde, Filistin halkının mağduriyetini bildiğimizden,  salonumuzu Filistinli kardeşlerimize tahsis ettik."  (Basri Özmen-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir