• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
“Uzlaşı Maddelerini Hayata Geçirmekte Kararlıyız”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Filistin Başbakanı İsmail Heniyye, bölgesel ve küresel çapta bazı çevrelerin Filistin`de varılan uzlaşıyı başarısız kılma çabalarına dikkat çekerek, Hamas hareketinin bölünmeyi sonlandırıp uzlaşıyı başarılı kılmakta kararlı olduğunu belirtti.

Bugün (2 Mayıs) Gazze’nin doğu kesiminde bulunan Et-Tabiin Camisinde verdiği Cuma hutbesinde, uzlaşı treninin hareketini hızlandırmak için Hamas Siyasi üyesi Dr. Musa Ebu Merzuk’un Gazze’ye gelişinin Hamas hareketinin bu konuda samimi olduğunu gösterdiğini söyledi.

Daha önce Mekke ve Doha’da vardıkları anlaşmaların başarısız kaldığını belirten Heniyye, ancak Filistin topraklarının bir parçası olan Gazze’de varılan son uzlaşının Allah’ın izniyle başarıya ulaşacağını ifade etti.

Heniyye verdiği hutbede ayrıca, Filistin halkının varılan uzlaşının hedefine ulaşıp ulaşmayacağı konusunda endişelerinin olmasının gayet doğal olduğunu, ancak güçlü bir irade ve azimle bütün engelleri aşacaklarını söyledi.

Amerika’nın uzlaşı nedeniyle Filistin Yönetimi`ne yaptığı yardımları kesme ve Gazze üzerindeki kuşatmayı daha da ağırlaştırma niyetine de değinen Başbakan Heniyye, Filistin liderliğinin ulusal birliği desteklemek için gereken maddi ve manevi girişimlerde bulunduğunu kaydetti.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Bu haberler de ilginizi çekebilir