• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Selahaddin-i Eyyubi`ye Vefa
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- İslam tarihinde yaşamış Kürd asıllı büyük komutan Selahaddin Eyyubi’nin ismi Diyarbakır Devlet Hastanesinde yaşatılacak.

Diyarbakır Dağkapı Meydanında hizmet veren Diyarbakır Devlet Hastanesi bakanlıkça alınan kararla Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

Konu ile ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na bir açıklamada bulunan Selahaddin Eyyubi Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şenol Gedik, Diyarbakır Devlet Hastanesi’nin isminin Selahattin Eyyubi Hastanesi olarak değiştirilmesinin kendileri için çok anlamlı olduğunu söyleyerek, “Gerekli işlemleri yaptık. En kısa zamanda tabelalarımızı da değiştirip Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi olarak hizmet vermeye devam edeceğiz. Tabi Selahaddin Eyyubi tarihe baktığımız zaman, yaşadığımız coğrafya itibari ile de önemli bir isimdir.” ifadelerini kullandı.

Değişikliklerin Bakanlık onayı ile 22 Nisan tarihinde yapıldığını belirten Gedik, “Bize bu karar ayın 25’i ile tebliğ edildi. Bunun yanında Eğitim Hastanesi’nin ismi de Prof. Dr. Gazi Yaşargil Eğitim Hastanesi olarak değişmiştir. Bu ismin de çok anlamlı olduğunu düşünüyorum.” Diyerek her iki hastane için gerekli işlemlerin bir an önce bitirilerek tabelalarının değiştirileceğini söyledi.

(Emrullah Araz / Ali Adiyaman-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir