• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
AK Parti`de 3 Dönem Kuralı Netleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, MKYK Toplantısı`nda, halen kamuoyu ve partilerinin yetkili kurullarında tartışılmakta olan dar veya daraltılmış seçim sistemleri konusunda AK Parti`nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına dair karara varıldığını belirterek "Sonuç itibarıyla 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir" açıklamasını yaptı.

Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Toplantısı`nın yaklaşık 5 saat sürdüğünü bildirdi.

Toplantıda cumhurbaşkanı seçimi, seçim sistemi değişikliği ve parti tüzüğünden kaynaklanan 3 dönem kuralı konularının görüşüldüğünü belirten Çelik, cumhurbaşkanı seçimiyle ilgili istişare sürecinin sürdüğünü kaydetti.

"MKYK`mız tüzüğümüzdeki 3 dönem kuralıyla ilgili herhangi girişimde bulunulmamasına, mevcut kuralın devamının isabetli olacağına karar vermiştir" ifadesini kullanan Çelik, şunları belirtti:

"Halen kamuoyunda ve partimizin yetkili kurullarında tartışılmakta olan dar veya daraltılmış seçim sistemleri konusunda da AK Parti`nin şu aşamada bir girişimde bulunmamasının doğru olacağına dair karara varılmıştır. Sonuç itibarıyla 2015 seçimlerine mevcut seçim sistemiyle gidilmesi ilke olarak benimsenmiştir."
Kaynak: AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir