• DOLAR 32.245
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2504.499
  • ...
Müzakerelerden Sonra ABD Saldırıları Durdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Pakistan hükümeti ile Taliban arasında Şubat ayında barış müzakerelerinin başlamasından bu yana ülkede insansız hava araçları (İHA) saldırısının meydana gelmediği açıklandı.

Perşembe günü, Cemaati İslami’nin Peşaver’de düzenlediği aşiretler şurasında (Cirga) konuşan Taliban’ın barış görüşmeleri heyetinden Mevlana Samiul Hak, barış görüşmelerinin başlamasından bu yana İHA saldırılarının durduğunu söyledi. Hak, barış görüşmeleri süreci hakkında ise, “ne zaman müzakere arabası çalıştırılsa önüne bir engel çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yine Taliban’ın barış görüşmeleri heyetinden Prof Muhammed İbrahim, yalnızca iki taraf aynı masaya yeniden oturduğunda barış sürecinde yol alınabileceğini vurgularken, hem Pakistan Ordusu hem de Taliban’ın ateşkes ilan etmesi gerektiğini belirtti.

Cemaati İslami lideri Siracul Hak ise, Aşiretler Bölgesi’ndeki 10 milyon kişinin, eğitim, gelişme ve barış istedikleri için barış sürecini desteklediklerini ifade etti.

Son 66 yıldır Aşiretler Bölgesi’nde bir üniversite ya da hastane kurulması konusunda hiçbir hükümetin başarılı olamadığını vurgulayan Hak, Aşiretler Bölgesi halkının ikinci sınıf vatandaş muamelesi gördüğünü belirtti.

Cirga’dan yapılan ortak açıklamada ise barışın tesis edilmesi için meclisin ve tüm partilerin ortak karar alması ihtiyacı vurgulandı. Ayrıca, Cirga’nın açıklamasında barış sürecinde Taliban ve hükümet arasında oluşan anlaşmazlıkların giderilmesi için yeniden ateşkes ilan edilmesi çağrısı yapıldı.

dünyabülteni

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir