• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Bayanlara ilk yardım kursu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin Müftülüğünde çalışan Kız Kur’an Kursu öğretmenleri ve bayan vaizlere ilkyardım Eğitim Semineri düzenlendi. Daha önce din görevlilerine verilen kursun ikinci etabı bayanlara yönelik gerçekleştirildi.  

Mardin Sağlık Müdürlüğü Acil Tıp Teknisyeni Abdülkerim Bülbül ve Sağlık Memuru Çetin İnan tarafından İstasyon Mahallesi`nde bulunan eğitim merkezinde verilen eğitime 22 bayan görevli katıldı. 

Seminere katılan personelden Mardin Bayan Vaizi Selcem Tan, “Hayat kurtarmaya ya da olası tehlikeleri en aza indirgemeye yönelik bu işlemin öneminin geniş kitleler tarafından bilinmesi gerekiyor. Özellikle ülkemizde trafik kazaları ve doğal afetler gibi öngörülemeyen ani kazalar sıklıkla meydana geldiğinden ilk yardım eğitimi daha çok önem kazanıyor. Bu nedenle katıldığımız bu seminer çok faydalı geçti. Hayatımızda doğru bildiğimiz birçok şeyin yanlış olduğunu öğrenmiş olduk. Bize bu imkânı sunan hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Mardin Müftü Vekili Mahsum Taşçı ise "Müftülük olarak personelin bilgi ve becerilerini arttırmak için çeşitli seminerler ve etkinlikler düzenlediklerini belirterek, bilindiği gibi daha önce din görevlilerimizle yaptığımız bu seminerleri bayan görevlilerimizle devam ediyoruz. Özellikle insan sağlığı ve hayatıyla ilgili böyle bir kursa hocalarımızın gösterdiği ilgi bizleri memnun etmiştir. Bir insan hayatını kurtarmak, bütün bir insanlığı kurtarmadığının bilincinde olan hocalarımızın bu gayretlerine karşılık veren ve bu imkânı sunan Sağlık İl Müdürümüz Mehmet Derviş’e üç gün boyunca personelimize eğitim veren sağlık personeli Abdülkerim Bülbül ve Çetin İnan’a teşekkür ederim." diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir