• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Midyat Kaymakamı imam ve muhtarlarla bir araya geldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl Kocatepe İlkokulu Konferans Salonunda kurum müdürleri, muhtarlar ve cami imamlarıyla bir araya geldi.

Kurum amirlerinin de hazır bulunduğu toplantıda kaymakam Bingöl, yeni seçilen muhtarlardan kendilerine oy veren vermeyen herkese hizmet için çalışmalarını istedi. 

İmamlara da seslenen Kaymakam Bingöl, çevrelerinde sıkıntısı olanlarla ilgilenmeleri gerektiğini belirterek, sorun ve ihtiyacı olanların kendilerine bildirilmesini istedi. 

Camilerin kapatılmasını istemediklerini belirten Kaymakam Bingöl, "Müftü bey burada, ben bunu yüz defa tekrarladım. Bu aşamadan sonra ikindiyi camide kıldığım bir vakitte minberin dibine çökmüş Kuran`ını okuyan, bir Müslüman evladı gelip yol sorarsa diye bekleyen imamlar hayal ediyorum. Binlerce ilahiyat mezunu arkadaşımız din görevlisi olmak için şu anda sıra bekliyor. Sizden istirhamımız gelecek bu insanları kendi tecrübenizden geçirerek alana gönderin. Köylere gitmemek için olağanüstü gayret sarf ediyoruz. Asıl bizlere orada ihtiyaç var. Ben bunları bir kırgınlık vesilesi olarak söylemiyorum…

Açacağız camilerimizi, camilerimiz gerekirse sabaha kadar açık olur. Geldiğim ilk zamandan beri camilerin toplumsal merkezler olduğu mesajını vermeye çalıştım. Namazdan sonra bir imamın dışarıda yatan Suriyeli kardeşlerimizi alıp beslemesini ve onlara dinimizi anlattığını duymak istiyorum. " dedi. 

Toplantıdan sonra kurum amirleri, muhtar ve imamların soru istek ve önerilerini dinledi. (Adnan Oğuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir