• DOLAR 32.468
  • EURO 34.748
  • ALTIN 2435.93
  • ...
Libya Meclisi`ni Silahlı Milisler Bastı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Libya`da yeni hükümeti kurmakla görevlendirilen geçici Başbakan Abdullah es-Sini`nin görevinden affını istemesinin ardından yerine seçilecek kişi için Milli Genel Kongre`de (MGK) yapılan oylama sekteye uğradı.

MGK`da yapılan oylamanın birinci turu tamamlanırken, silahlı bir grubun MGK bahçesine girerek ateş açması üzerine ikinci turun yarına ertelendiği bildirildi.

Parlamento kaynaklarından alınan bilgiye göre, silahlı bir grup, seçimlerde ikinci tura kalan adayları protesto etmek için MGK bahçesine girerek, havaya ateş açtı. Yaralananların olduğu olayın ardından MGK`daki oylama yarına ertelendi.

Öte yandan, MGK Milletvekili Ahmed Lengi, "İlk turda 152 milletvekili oy kullandı. İş adamı Ahmed Ematig ve avukat Ömer el-Hasi, diğer adayların önüne geçti. Ematig, 67, El-Hasi 34 oy aldı" dedi.

Lengi ayrıca MGK kanunlarına göre seçimi kazanmak için bir adayın 120 oy alması gerektiğini kaydetti.

Geçici meclis MGK`da 200 milletvekili bulunuyor. Ancak bazılarının istifa etmesi, bazılarının da görevine son verilmesi nedeniyle şu an 182 milletvekili görev yapıyor.

MGK, 11 Mart`ta Başbakan Ali Zeydan hükümetinden güvenoyunu çekmiş, yeni hükümeti kurması için Savunma Bakanı Abdullah es-Sini`yi görevlendirmişti. Ancak Sini, 13 Nisan`da "Libya`nın menfaati gereği, ülkenin kazananı olmayan bir mücadeleye sürüklenmemesi ve bu makamı elde etmek için birbirini katletmemesi için yeni hükümeti kurma görevini yerine getiremeyeceğim" diyerek görevinden affını istemişti.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir