• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Filistin, BM`ye Resmi Başvurusunu Yaptı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Şeria`nın merkezi Ramallah`ta başlatılan "Filistin 194" isimli kampanya Genel Sekreter Ban-Ki-moon`a iletilmek üzere BM temsilcisine mektup verilmesiyle başladı.

Mektubu ileten Latife Ebu Hamid adlı 70 yaşındaki Filistinli kadının 7 oğlunun İsrail hapishanelerinde olduğu, bir oğlunun da İsrail tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

Mektupta, bağımsız bir Filistin devletinin Filistinlilerin doğal, meşru ve tarihi hakkı olduğu vurgulanarak, kampanyanın amacının BM üyeliği için çabalayan Filistin yönetimine destek vermek ve bu doğrultuda barışçıl gösteriler yapmak olduğu belirtilirken, Filistinlilerin tek ses halinde destek vermesinin sağlanması olduğu da vurgulandı.

Filistin`in başvurusu üzerine açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı ise Güvenlik Konseyi`nde teklifi veto edeceğini açıkladı.

ABD`den Filistinlilire baskı

İngiliz The Independent gazetesi, Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail`in yoğun baskısına meydan okuyan Filistinlilerin, Birleşmiş Milletler`de devlet olarak tanınma taleplerini oylamaya götürmekten geri adım atmayacaklarını söylediklerini haber veriyor.

Gazete, çarşamba günü Mahmud Abbas ile Batı Şeria`da görüşen Amerikalı Orta Doğu elçisi David Hale`in, ``İsrail ve Filistinliler arasında barış görüşmelerini yeniden başlatma hedefinin Birleşmiş Milletler`deki girişimden yara alacağı görüşünü`` Filistinli lidere ilettiğini yazıyor.

Independent, gelecek hafta Mahmud Abbas`la birlikte New York`taki Birleşmiş Milletler genel merkezine gitmeye hazırlanan Filistin heyetinin üyesi Muhammed Ştayye`nin ``Washington`un çok ciddi baskısı altındayız`` sözlerini alıntılıyor. Fakat gazete, Filistinli heyetin oylama stratejisinden geri adım atmamaya kararlı olduklarını söyledikerini bildiriyor.

Ajanslar ve BBC

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir