• DOLAR 32.381
  • EURO 35.094
  • ALTIN 2326.93
  • ...
Suriye`de Esed Terörü Sürüyor: 40 Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu cumayı "Uluslararası Himaye Cuması" ilan eden Suriye`deki göstericiler, 6. ayına giren katliamların durmasını istedi. Suriye halkı, Müslüman ülkelerden Suriye`deki katliamı durdurmaları için çağrıda bulundu.

Bu arada, Suriye`nin birçok kentinde dün düzenlenen rejim karşıtı gösterilerde, Esad`a bağlı güvenlik güçleri halkın üzerine ateş açtı. Suriyeli aktivistler, İdlib, Lazkiye, Hama ve Humus`taki gösterilerde, askerlerin açtığı ateşte 40 kişinin hayatını kaybettiğini aktardı.

 

Suriye ordusunun tanklarla saldırı düzenlediği kentte, eylemciler, ölümlerin en çok kentin eski mahallelerinde meydana geldiğini ifade ediyor.

Öte yandan, Suriye ordusundan onlarca askerin yine firar ettiği kaydedildi. Ordudan firar eden bir asker, gösteri düzenleyen halkın üzerine ateş açılması emrine karşı çıktıklarını belirtti. Halkın silahlı olmadığını bildiren firar asker, ordudaki askerlerin halkla iletişime geçmesinin yasaklandığını vurguladı.


Kendilerine barışçıl gösteri düzenleyen halkın üzerine ateş açılması verildiğini belirten firari asker, aynı zamanda Suriye ordusunun içinde Suriyeli olmayan yabancı askerlerin de bulunduğunu bildirdi.

İngiltere merkezli Suriye İnsan hakları İzleme Örgütü ise Esad rejiminin Humus`da operasyon başlattığını, saldırılarda 23 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Örgüt, asker yüklü 20 kamyonun şehre girdiğini bildirdi.


Suriye`de her gün onlarca kişinin cenazesi toprağa veriliyor....

Suriye Mahalli Eşgüdüm Komiteleri (LCC), askeri birliklerin, sivillerin üzerine ateş açtığını ve halkı terörize etmek için ses bombası kullandığını aktardı.

Uluslararası Gözlemci Talebi

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejimine karşı mücadele eden aktivistler, ülkeye uluslararası gözlemci gönderilmesini istedi. El Arabiya`nın haberine göre aktivistler, sosyal paylaşım sitesi facebook`taki "Suriye Devrimi" sayfasından, BM`ye, Suriye`ye uluslararası gözlemci göndermesi çağrısında bulundu.

Çağrıda, "Suriye halkı BM`ye Suriye`de daimi gözlemci misyonu kurulmasını öngören bir karar benimsemesini talep etmektedir" denildi.

Yeni gösteri çağrısında da bulunan aktivistler, uluslararası medyanın ülkeye girişine izin verilmesi ve sivillerin korunmasını istedi.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir