• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Zulme Asla Razı Olmayacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA -Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde faaliyet yürüten Uhuvvet-Der Mısır’da işlenen hukuk cinayetlerine tepki gösterdi. Derneğin yönetim kurulu ve üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklamasında Mısır cuntasının insanlık dışı uygulamaları kınanarak, telin edildi. 

Dernek Başkanı Abdurrahman Güneş’in okuduğu  açıklamada Mısır’da yapılanların hukuksuz hatırlatılarak,  ‘’Yeryüzünde yazılı ve yazılı olmayan bütün kanun ve kurallar hiçe sayılarak darbeci firavun ve onu destekleyen diğer zalim şahıs ve devletlerin talepleri doğrultusunda sırf İslami hareketi bastırmak ve etkisiz kılmak için , adına Mina mahkemesi denen bir mahkeme de adeta gözünüzün üzerinde kaşınız var diyerek  ceza verildi. Hem de tüm dünyayla dalga geçerek 1 kişinin ölümünü bahane ederek 529 kişiye idam kararı vermişlerdi. Aynı zihniyet bir iki gün önce de bu 529 kişiden 37 kişinin cezasını onadı. Geriye kalanlar ise ömür boyu hapse mahkûm edildi. Tüm bunlar yetmemiş olacak ki aralarında İhvanı Müslimin’in rehberlik konseyi üyesi Muhammed Bedii’ninde bulunduğu 683 tutukluya daha idam cezası verildi. Şuan tutuklu bulunan ve haklarında bu zalimce kararların verildiği Müslüman kardeşlerimizin hiçbir suçlarının olmadığı aşikârdır. Cunta mahkemelerinin vermiş olduğu bu kararlar aşağılık ve gaddarca kararlardır. Zalimleri ve bu zalimce kararları aldıran ve alan zihniyeti bütün öfkemizle, en şiddetli bir şekilde kınıyor ve telin ediyoruz’’ dedi. 

"Bizler kardeşlerimizin yolunda olduğumuzu ilan etmek için bunları yapıyoruz’’
Güneş açıklamasına Sisi’nin ve avenesinin yaptıklarından rahatsız olamadığını belirterek ‘’ Sizlerin huzurunda şu gerçeği de özellikle belirtmek istiyoruz. Zalim firavun Sisi ve onun destekçilerinin yaptıkları ortadadır. Onların yaptıkları zulümlerden pişman olmadıklarını ve olmayacaklarını icraatlarından anlayabiliyoruz. Bu tür kınama ve telinlerden korkarak vazgeçmeyeceklerini de biliyoruz. Bizler kardeşlerimizin yolunda olduğumuzu ilan etmek için bunları yapıyoruz. Onlar ise bu yaptıklarıyla ancak azaplarının üzerine azap ekliyorlar.  Onlara sadece şunu hatırlatıyoruz zalimler için yaşasın cehennem!’’ 

"Bu kardeşlerimizi idam ederlerse hiç birimiz bunu hesabını Allah’a veremeyiz’’
Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanına, Başbakana ve Dışişleri Bakanı’na seslenen Güneş,” Bizler buradan başta bütün uluslar arası örgütlere,medyaya,insan hakları örgütlerine,insanlığını ve insafını yitirmemiş bütün ülkelerin yöneticilerine ve özelde Cumhurbaşkanımıza,Başbakanımıza,Dışişleri Bakanımıza sesleniyoruz; Zalim Sisiye ve onun destekçisi olan diğer bütün zalimlere karşı neden daha kararlı adımlar atmıyorsunuz? Politik söylem ve uyarılarınıza hiç aldırış etmediklerini hepimiz biliyoruz. Sizlerden bu zalimlere karşı, tavrınızı net olarak ortaya koymanızı ve caydırıcı adımları kararlı bir şekilde atmanızı bekliyoruz.’’ İfadelerine yer verdi. 

Açıklamanın devamında Mısır’daki Müslümanlarada seslenen Güneş  ‘Bütün varlığımızla sizlerin yanında olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Zulme asla razı olmayacağız. Ve hep beraber iman edenler olarak zalimlere karşı mutlaka galip geleceğiz.” İfadelerini kaydetti.  (Ömer Elmaoğlu-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir