• DOLAR 32.55
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2434.413
  • ...
`Makamınız dua makamı olsun, beddua değil`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Yeni Büyükşehir Yasası’yla birlikte mahalleye dönüşen merkez Artuklu ilçesine bağlı köylerin muhtarlarıyla bir araya geldi. 

Artuklu Kaymakamlığınca düzenlenen program, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Saat: 08.45’te başlayan toplantıya Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Mardin İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Vural Erol, Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, Artuklu Kaymakamı Soner Karataşoğlu, Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, Sağlık Müdürü Mehmet Derviş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve muhtarlar katıldı. 

Muhtarlara önemli tavsiyelerde bulunan Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, “Muhtarlık makamlarınız dua makamı olsun, beddua makamı değil. Yani bir vatandaş, ‘Bizim bir muhtarımız vardı, bütün sıkıntılarımıza derman oldu, Allah ondan razı olsun’ dediği vakit, muhtarlık makamınız dua makamı olur. Ama ‘Bir muhtarımız vardı, Allah onu ıslah etsin, cezasını versin, kimseye faydası dokunmadı’ diyorsa yandınız. Çünkü o muhtarlık makamı sizin için bir beddua makamı olur.” dedi.

Babasının da muhtar olduğunu dile getiren Cengiz, “Bir kaymakam babama ‘Sende olan yetkiler bende yoktur’ demişti. Neyi kastettiğini şuan tam olarak hatırlamıyorum ama bütçe yetkisi muhtarlarda var. Yani ‘Muhtarlarda olan bazı yetkiler kaymakamlarda bile yok’ desek çok yanlış olmaz. ‘Bazı yetkilerimiz sınırlandı’ şeklindeki bir anlayışa kapılmadan çalışmalarınıza devam etmelisiniz. Yeni dönemde aynı şevkle çalışmanızın devamını bekliyoruz. Özelikle fakir-fukaralarının evlerini ziyaret edin ve onları dertlerini çözmeye çalışın.” dedi.  

Muhtarlar ise Yeni Büyükşehir Yasası’yla birlikte köylerinin mahalleye dönüştürülmesinden memnun olmadıklarını ifade ettiler. 

Son olarak söz alan kurum müdürleri, muhtarlardan beklentilerini dile getirdiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir