• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Nahda Hareketi`nden İdamlara Sert Tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 TUNUS  - Mısır`da 528 kişinin ardından 683 darbe karşıtı hakkında verilen idam cezalarına Arap dünyasından tepkiler gelmeye devam ediyor.

Tunus`taki Nahda Hareketi Partisinden, yapılan yazılı açıklamada, "Darbe karşıtları hakkındaki bu hükümler, siyasi muhalifleri tasfiye için yargının kullanılması anlamına geliyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, "zalimce yargılamalar" kınanarak uluslararası örgütlerden, "adalet ve özgürlük ilkelerine aykırı verilen" idam kararlarının iptal edilmesi için Mısır`a baskı yapmaları talep edildi.

Cezayir’deki Toplumsal Barış Hareketinden yapılan yazılı açıklamada da darbe karşıtlarına verilen idam kararlarını kınayarak Cezayir hükümeti ve Afrika Birliğini, idamların infazını engellemek için harekete geçmeye çağırdı.

Açıklamada, ``Cezayir hükümetini, Afrika Birliğini ve uluslararası örgütleri Mısır’ın demokrasi, uluslararası hukuk ve adaleti hiçe sayarak verdiği bu kararları kınamaya davet ediyoruz’" denildi.

Cezayir’deki en büyük İslami eğilimli parti Toplumsal Barış Hareketi, Müslüman Kardeşler Teşkilatına (İhvan) yakınlığıyla biliniyor.

AA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir