• DOLAR 32.592
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2462.34
  • ...
İmam Hatip öğrencilerinden resim sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Kayapınar Kız İmam Hatip Lisesi’nde resim sergisi açıldı. Öğrenciler tarafından hazırlanan sergide, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel güzellikleri tanıtıldı. 

Tarih öğretmenlerinin kendilerine verdiği Diyarbakır’ın tanıtımı adlı araştırma ödevini geniş çaplı araştıran öğrenciler, Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel özelliklerini anlatan resim sergisini hazırladı. 

Okul müdürü Vehbi Mustafaoğlu, “Diyarbakırlılar olarak Diyarbakır’ı yabancılar kadar tanımadık. Biz, şehrimizi ve kültürümüzü diğer insanlara tanıtmalıyız. Bu çalışma bu açıdan küçük bir adım ama öğrencilerimizden gördüğümüz kadarıyla büyük bir adım olmuş. Bu çalışma daha da büyümelidir.” dedi. 

Bu tür çalışmaların güzel olduğunu belirten okul öğretmenlerinden Semra Meylani, öğrencilerin kendilerine Diyarbakır’ın bilinmeyen yönlerini gösterdiğine dikkat çekti. 

Serginin hazırlanmasında emeği geçen Şüheda Çelik adlı öğrenci ise, “İnsan bildiği bir yeri saklamamalıdır. Diyarbakırlılar kendi güzelliklerini başkalarına göstermelidir.” dedi. 

Bugün başlayan resim sergisi, Cuma günü sona erecek.  (Hamza Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir