• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
Mısır`da Zulüm Üstüne Zulüm
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Geçen yıl yapılan darbenin ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve İhvan yöneticilerine karşı yapılan baskı, zulüm ve kıyımlar son olarak verilen 683 idam kararıyla doruğa çıktı.

Bütün dünyanın gözleri önünde Sisi ve kendisine destek verenlerin yeniden oluşturmaya çalıştığı düzenin mahkemeleri geçtiğimiz günlerde eşi benzeri görülmemiş bir hukuk skandalına imza atarak 529 İhvan mensubuna idam cezası vermiş bu gün itibariyle de 529 sanığın idam cezasına çarptırıldığı davada dosyayı karara bağlayan mahkeme, 37 kişi hakkında verilen idamı onaylayarak geri kalan 491 kişinin cezasını ise müebbet hapse çevirdi.

Öte yandan aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii`nin de bulunduğu 683 İhvan mensubu hakkında da yeni idam kararları verildi.

Mısır`da İhvan-ı Müslimin`e karşı verilen son kararın hukuk skandallarından bir yenisi olduğunu ve yapılan bu zulme seyirci kalmayacaklarını ifade eden Diyarbakır Özgür Der Şubesi yaptıkları bir basın açıklamasıyla Mısır`da darbe ile başa gelmiş Sisi`yi ve hükümetinin yaptıklarını telin etti.

"BM sessiz kalarak ikiyüzlülüğünü ilan etmiş"

Müslüman kardeşlerine karşı sorumluluklarını yerine getirmek için toplandıklarını dile getiren Özgür-Der Diyarbakır Şube Başkanı Murat Koç, bütün dünyanın gözü önünde yapılan bu haksız yargılamaların hiçbir meşru tarafının olmadığını dile getirerek verilen kararların hukukla bağdaşmadığını söyledi.

Koç, "Seçimle işbaşına gelen meşru yönetimin darbeyle devrilmesinin uluslararası hiç bir hukukla bağdaşmadığını herkes bilmektedir. Buna rağmen başta BM sessiz kalarak ikiyüzlülüğünü ilan etmiş ve yapılan bu hukuksuzluğun destekçisi konumuna düşmüştür. Aynı şekilde ABD ve AB gibi sözüm ona sözde demokrasi havarisi olan devletler de yapılan bu zulme destek olmuşlardır." ifadelerini kullandı.

"Müslüman hiçbir zaman zulme sessiz kalamaz"

Müslümanların söz konusu olduğu bütün coğrafyalarda ABD ve işbirlikçilerinin sağır pozisyonuna düşmekte ve bizatihi Müslümanlara yönelik yapılan zulmün destekçisi olmaktan geri durmadığını belirten Koç, "İman edenlerin dostunun sadece Allah olduğunu bilerek siyasi duruşumuzu Rabbimizin istediği şekilde sürdürmeye devam edeceğimizi bütün dünyaya haykırarak, bugün olduğu gibi yarın da mazlumların yanında olduğumuzu ilan ediyoruz. Bu Rabbimizin bize yüklediği şahitlik vazifesidir. Müslüman hiçbir zaman zulme sessiz kalamaz. İnşallah buradan yükselen sesler zalimlerin yüreklerine korku salmaya devam edecektir. Ve biz inanıyoruz ki geçici dünya hayatında izzetlice direnmek ve şehadete ulaşmak iman edenler için en büyük şereftir. Tabi ki kafirler bunu anlamayacak kadar zavallı oldukları için geçici makamları ve dünyevi imkanları tercih etmişlerdir. Biz, Rabbimizin `Üzülmeyin gevşemeyin eğer inanıyorsanız, üstün olan sizlersiniz.` buyruğuna teslim olarak onurlu bir yaşamın mücadelesini vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

“Rabbimizden şehadetlerini kabul etmesini diliyoruz."

"İhvan`a karşı gerçekleştirilen haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz." diyerek alınan idam kararlarına karşı tepki gösteren Koç, “Cinayet şebekesi olarak ifade ettiği cunta yönetiminin işlediği katliamlarda şehit düşen Müslümanların şehadetlerinin kabul edilmesini Rabbimizden diliyoruz.” dedi.

Koç, “Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişle iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz." ifadelerini kullandı. (Hasan Önalan -İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir