• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mut Hz. Muhammed'in Kutlu Doğumunu kutladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN-Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı Umut-Der tarafından Mersin’in Mut ilçesinde düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde Peygamber âşıkları Peygamberlerini yâd etti.

 

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan Kutlu Doğum program Umut- Der Başkanı Muhsin Gündüz’ün açılış ve selamlama konuşmasıyla devam etti.

 

Muhsin Gündüz bütün katılımcılara katılımlarından dolayı teşekkür ettikten sonra platforma davet edilen Kardeşler İlahi Grubu ve Umut-Der Çocuk İlahi Grubu katılımcılara birbirinden güzel ilahiler dinleterek programa renk kattı.

 

İlahi dinletilerinden sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Adnan Alınç Hoca çağrılarının Allah ve Resulünü her şeyden daha çok sevmeye davet olduğunu belirti.

 

Konuşmasına,”Bizler Peygamberin âşıkları. Peygamberin sevdalıları da bir çağrıda bulunuyoruz. Bizler Allah ve Resulünü her şeyden daha çok sevmeye davet ediyoruz. Bizim çağrımız budur.” Diyerek başlayan Alınç Hoca, “Zira Allah (CC) Kuran-ı Kerimde ‘ Allah’a çağıran, Allah’a kul olmaya davet eden, Allah ve Resulünü en çok sevmeye davet edenden daha güzel çağrısı daha güzel daveti olan varımıdır?’ diye buyuruyor. Elbette yoktur Ya Rabbi. İşte biz buna davet ediyoruz. Zira bizim dünya ve ahiret kurtuluşumuz buna bağlıdır. “ ifadelerini kullandı.

 

Alınç Hoca’nın konuşmasından sonra tekrar sahneye davet edilen Kardeşler İlahi Grubu bir daha katılımcıları güzel ilahileriyle coşturdu.

 

Program katılımcıların ilgiyle izlediği Rehber Tiyatro Grubu’nun Hz. Abdullah İbni Mesut’un hayatından bir kesitin işlendiği bir sahne ile devam etti.

 

Programın sonunda Kardeşler İlahi Grubu ilahilerini seslendirdikten sonra yapılan dua ile etkinlik sona erdi.(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir