• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
Ceyhan'da Kutlu Doğum etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA –Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Ceyhan İlim-Der,

”Yürüyen Kuran Hz Muhammed (s.a.v)” temasıyla Ceyhan Şehir Stadyumu’nda kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

 

Ceyhan Şehir Stadyumunda yapılan etkinliğe halk yoğun ilgi gösterirken bayanlar etkinliği tribünden erkekler ise saha takip etti.

 

Hüseyin Ayaydın sunuculuğunu yaptığı etkinlik Ahmet Kuzu Hocanın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an tilavetinin ardından Adana Grup Kervan sanatçıları Peygamber efendimiz için yazılmış ilahi ve marşlar seslendirdiler. Okunan ilahi ve ezgilere halk da eşlik etti.

Sık sık tekbir ve salavatların getirildiği etkinlik İlim-Der mevlid ekibinin Kürtçe ve Türkçe mevlid okumasıyla devam etti. Programda katılımcıların duygulu anlar yaşadığı görüldü.

 

Mevlidin okunmasının ardından Veysi Sonkaya, “Yürüyen Kur’an Hz Muhammed (s.a.v)” temalı bir konuşma yaptı.

 

“Biz seni alemlere rahmet olasın diye gönderdik”
Sonkaya İslam öncesi cehalet döneminde yaşanmış olan sıkıntı ve çaresizliklere değinerek o cehalet içerisindeki toplumun peygamber efendimizin gönderilişi ile kurtulduğunu söyledi.

Sonkaya ”Allah Teala bizleri karanlıklar içerisinde bırakmış olsaydı, bizler ne yapabilirdik. Eğer dünyanın içindeki dışındaki ne olursa olsun bir araya gelse bizi bu karanlıklardan kurtaracak kim olabilirdi. Allah bizlere rahmet edip peygamberini gönderdi ‘Ey Muhammed’im biz seni alemlere rahmet olasın diye gönderdik’ buyurmuştur. Bundan dolayı Allah'a ne kadar şükretsek gerçekten de azdır. Çünkü Allah Muhammed (s.a.v)i göndermekle yetinmedi, onunla birlikte bizlere şifa ve rahmet olan Kuranı Mubin i de gönderdi.” dedi.


Peygamberi sevmek Ona tabi olmakla olur

Ashabın peygambere olan bağlılığına ve sevgisine tarihten örnekler veren Sonkaya,“Gerçek sevgi ashabın sevgisidir, sevgimizin ashabın sevgisi gibi olması lazım, gerektiğinde canı, gerektiğinde malı evlad u iyali peygambere feda etmektir.Sevgi sadece dillerimizle peygambere salavat getirmekle değil, o salavatı kalplerimize nakşetmekle olur. Aksi taktirde peygamber sevgisi sadece dillerde kalır. Çünkü Allah Kur’an da buyuruyor ki ‘Ey Muhammed(s.a.v) söyle onlara eğer Allah'ı sevdiklerini iddia ediyorlarsa bana tabi olsunlar”dedi. Sonkaya son olarak’ yapacağımız bütün işler Allah ve Resulünün emri doğrultusunda olmadığı taktirde boştur. Eğer bizler Muhammed (s.a.v) iman ettik ise ona boyun eğdik ise onun ahlakıyla onun yaşam tarzını hayatımızda aynı şekilde göstererek yaşamamız lazım. Yoksa hem dünyamız hem ahretimiz yanar. Rabbim Allah resulünü en güzel şekilde örnek alıp hayatını ona göre düzenleyen müminlerden eylesin.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Küçük kız çocuklarının okuduğu şiirlerin ardından program Bayram Solak‘ın okuduğu dua ile  son buldu. (Bayram Solak-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir