• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Tarihi kentte 'Kutlu Doğum' etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Peygamber Sevdalıları Platformu Batman’ın Hasankeyf ilçesinde kutlu doğum etkinliği düzenledi.

 

İlçe halkının yoğun katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte salavatlar getirildi, tekbirler çekildi.

 

Hasankeyf’te ilk defa düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği Cumhuriyet Meydanı’nda saat 13.30’da başladı.

Molla Yakup Yetiş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik Köy-Der Rehber ilahi gurubunun ilahileriyle devam etti. İlahilerden sonra etkinlik Köy-Der mevlüthanları mevlid okudu.

Programa konuşmacı olarak katılan Kenan Çaplık Hoca Hz. Peygamberin hayatından kesitler aktardı. Çaplık, “Onların istedikleri Mekke’deki karanlık düzenin devam etmesiydi. Ama Resulullah (sav) bütün âleme rahmet olarak gönderilmişti. Bütün âlemlere rahmet olarak gönderilen bir elçinin elbette Mekkeli müşrikleri isteklerini kabul etmeyecekti. Bu hususta bizimde kendimize bir soru sormamız gerekiyor. Beş altı sene evvel Muhammed-ül Emin olarak çağırdıkları bu zata şimdi neden bu sihirbazdır deniliyor. Neden fitne çıkarıyor demeye başladılar. Bunun üzerine durmamız gerekiyor. Dün peygamber efendimize yapılanlar bugünde peygamberin davasını kabul edenlere de yapılıyor.” şeklinde konuştu.

 

‘Davalarında samimiydiler’

Etkinlikte kalabalığa hitap eden Alimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, Hz Peygamberi sevmenin önemine değindi. Kılıçaslan, “Sahabiler Peygamber Efendimiz (sas)’i anne, babasından, evlatlarından ve mallarından daha çok seviyorlardı. Bizimde gerçek kurtuluşa ermemiz için Resulullah (sav)’i her şeyden daha çok sevmemiz gerekir. Resulullah (sav)’in dizinin dibinde olan Sahabiler davalarına çok sadık idiler. Davalarında samimiydiler. Bizlerde bu kutlu yolu takip edersek Allah’ın izniyle cennet mükâfatını kazanacağız inşallah” dedi.

Kılıçaslan konuşmasını şöyle sürdürdü. “Allah-u Teala onları öyle bir cennete koyacak ki orda ebedi kalacaklardır. Orda dert yoktur sıkıntı yoktur. Allah onları öyle bir cennete koyuyor ki cennette ihtiyarlık yoktur. Allah diyor ki cennet ehli cennette ne isterse orada bulabilir. Kardeşlerim bacılarım şimdi memleketimiz çok bozulmuş. Ecnebiler memleketimize duçar olmuşlar. Aramıza fitne sokuyorlar. Gün be gün çocuklarımız kızlarımız gençlerimiz üzerinde çalışıyorlar. Bizi Allah’ımızdan uzaklaştırıyorlar. Allah ve peygamberinden uzaklaştırıyorlar. Bizleri İslami ahlak ve tabiattan uzaklaştırıyorlar. İslami adap ve edepten uzaklaştırıyorlar. Yahudi adetlerinden gelen dar elbiseleri kızlarımıza giydirtiyorlar. Bu dar elbiseler sayesinde bizi edebimizden, adabımızdan uzaklaştırıyorlar. Bu şeytanların oyunlarına gelmeyelim.” ifadelerini kullandı.

Molla Enver Kılıçaslan konuşmasının ardından okuduğu dua ile etkinlik son buldu. (Masum Günaydın-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir