• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
ODTÜ`de `Kayıt` Terörü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayıtlara gelen öğrenciler, böyle bir durumla karşılaşmanın şokunu yaşarken, darp edilen öğrenciler ise üniversite yönetimi ve güvenliğinin bu tür gruplara karşı önlem almadığını, hatta yönetimin marjinal grupları desteklediğini ileri sürdü.

TGB`li ve diğer marjinal gruplara bağlı öğrencilerin kayıt süresi içerisinde yaklaşık 10 kişiyi darp ettiği, 25`in üzerinde kişiyi de tehditle okuldan uzaklaştırmaya çalıştığı öğrenildi. TGB`li öğrenciler tarafından darp edilen öğrencilerden biri deBilgisayarÖğretmenliği 4. sınıf öğrencisi Emre Alsac. Emre Alsac, hiçbir suçu ve herhangi bir gruba bağlılığı olmamasına rağmen sebepsiz yere kendisine dayak atıldığını söyledi.

Sınıfından bir arkadaşının, 6 Eylül`de üniversiteye kayda gelen komşusuna yardımı esnasında TGB`li öğrencilerin sınıf arkadaşını önce tehdit ettiğini, sonra küfürler savurduğunu belirten Alsac, kendisinin, çıkan tartışmaya müdahale ettiğini kaydetti. Tartışmaya müdahale ettiği gerekçesiyle TGB`li öğrencilerin kendisini de "Bir daha üniversitede seni görmeyelim." şeklinde tehdit ettiğini ifade eden Alsac, bugün ise üniversite yerleşkesinde TGB`li grubun üzerine yürüyerek kendisine dayak attığını anlattı.

TGB`li öğrencilerden dayak yedikten sonra, hemen güvenlik görevlilerine haber verdiğini kaydeden Alsac, güvenlik görevlilerinin marjinal gruplara bağlı öğrencilere değil de kendisini sorguladığını belirtti. Durumu daha sonra dilekçe ile rektörlüğe bildirdiğini de belirten Alsac, üniversite yönetimi de bu duruma kayıtsız kalmakla suçladı. Alsac, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Polisi çağırdım, güvenlik `İçerde bir şey yok.` diye geri gönderdi. Üniversite yönetimi de bir şey yapmadı."

YerleşkedeTGBve benzer gruplarınterörestirdiğini vurgulayan Alsac, üniversite yönetiminin bir yaptırımda bulunmaması üzerine daha sonra,AnkaraTerörle Mücadele Müdürlüğü`nde ifade verdi. Kendisini darp eden kişilerin kimliklerini tespit ettiği öğrenilen Alsac, daha sonrasağlıkraporu aldı.

Yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadığı gözlenen Alsac, birilerinin üniversitede bu tür olayları çıkaran ve öğrencilerin eğitim faaliyetlerini engelleyen gruplara karşı önlem alması gerektiğinin altını çizdi. Üniversite yönetiminin de bu gruplar karşısında çaresiz kaldığına dikkat çeken Alsac, "Üniversiteler, özerk kurumlar olduğu için polisin müdahalesine izin vermiyorlar. İçerde birilerini öldürseler, yönetim `Bir sorun yok.` diyor. Olaylara müdahale edilmiyor. Biz nasıl eğitimimizi tamamlayacağız? Artık bir önlem alınsın." diye konuştu.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir