• DOLAR 32.376
  • EURO 35.018
  • ALTIN 2325.854
  • ...
Vatandaş Valiye Dert Yandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR-Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Nükleer Tıp ünitesinin açılışından sonra bir vatandaşın Mehmet Alkan`ın (36) geçen Ramazan ayından arabasının çalındığını ve daha da bulmadığı sorusu üzerine Toprak, görevlilere vatandaşın sorununu not almasını isteyerek şöyle konuştu:" Senin ekmek tekneni çalmışlar güvenlik kuvvetlimizden bu olayı aydınlığa kavuşturmasını temenni ederim.

Biliyorsunuz Diyarbakır`ın Kocaköy ilçesine bağlı Şaklak köyü civarında bulunan bir mermer ocağını basıp yakan PKK`lılar orada çalışan 150 kişinin ekmek teknesine de engel oldular Bu olayı lanetle kınıyorum, herkesin aklını başına alması gerekir. Herkesi güzel şehrimize sahip çıkmaya ve üretken olmaya davet ediyorum. Bu tür faaliyetler iyi niyetle yapılan faaliyetler değildir. Her vatandaşın bu gerçeği yakında görmesi gerekir."

Bir gazetecinin güvenlik görevlisinin, çalıştığı bankaya ait parayı alıp kaçması hakkındaki sorusu üzerine ise Toprak şu değerlendirmede bulundu: "Bu sorun güvenlik şirketinin sorunudur olay güvenlik şirketi elemanı ile alakalı bir olaydır. Umarım herkes kendine düşen ders ve ibreti almıştır. Eleman alırlarken ve eleman yetiştirirken daha kontrollü olurlar. Güvenlik Kuvvetlerimiz bu konu hakkında detaylı bir çalışma başlatmış durumdadır.

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde, çalıştığı banka şubesinden aldığı parayı havaalanına götüren güvenlik görevlisi, kendisi gibi güvenlik görevlisi olan arkadaşını silah zoruyla aracın bagajına kilitledikten sonra yaklaşık 2 milyon dolar parayı alıp kaçtı.

Osman İçli -İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir