• DOLAR 32.452
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.122
  • ...
Yol Kesen PKK`liler 2 Kişiyi Kaçırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Bingöl Diyarbakır karayolu  Abalı  mevkiinde yol kesen 20 - 25 kişilik PKK`li grup yol keserek 2 kişiyi kaçırdı. PKK`lilerin üzerinde herhangi bir silah ve mühimmat olmaması ve olay yerine gelen askerlerle çatışmaya girerken molotof ve manitap kullanması ise dikkat çekti.

PKK`linin elinde silah yok!

Olay, bu akşam saat 18.00 sıralarında Bingöl Diyarbakır karayolu Abalı mevkiinde meydana geldi. Görgü tanıklarının olay yerinden verdikleri bilgilere göre; akşam üzeri yola inerek trafiği kesen silahsız 20 - 25 kişilik PKK`li grup, bölgede inşa edilen karakolları protesto etmek için bir protesto konuşması yapacaklarını  ve sonrasında kendilerini serbest bırakacaklarını söyledi. Yoldan geçen araçları durdurup araçların kontaklarına el koyan PKK`li grup kimlik kontrolü yaptıkları iki kişiyi de yanlarına aldıklar. Askerin olay yerine gelmesiyle çatışma çıktı. Askere molotof ve manitaplarla karşılık veren PKK`li grup alıkoydukları iki kişiyi de yanlarına alarak olay yerinde uzaklaştı.

Olay sonrası bölgeye gelen asker bölgede geniş çaplı arama tarama yaparken, kontaklarına el konulan araçların çalıştırılamamasından dolayı trafik halen sağlanamıyor. Yol üzerinde devam eden araçların birikmesiyle trafik kuyruğu yaklaşık 1 km. yi bulduğu ifade edildi.

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir