• DOLAR 32.445
  • EURO 34.469
  • ALTIN 2472.773
  • ...
DES'ten Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES), milyonlarca çalışanın yıllardır merakla beklediği sosyal güvenliğe ilişkin acil talepleri içeren torba yasa tasarısının bir an önce Meclis’e gelmesini istediklerini açıkladı.

 

Torba yasa tasarısına ilişkin açıklamayı DES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptı. Avcı, torba yasa tasarısının Başbakan Erdoğan’ın masasında beklediğini belirterek, “Torba yasa tasarısının önerilerimiz dikkate alınarak geliştirilmesini ve Meclis tatile girmeden yasalaşmasını istiyoruz.” dedi.

 

Avcı, açıklamasının devamında şunları kaydetti: “Tasarıda öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge yok. Öte yandan çalışan anneye aile yardım desteği verilmiyor ve eşin çalışıyorsa aile yardımından faydalanamazsın deniliyor. Yani eşi çalışanlar aile değil mi? Oysaki çalışan annelerin daha çok desteklenmesi gerekir. Bu haksız uygulamanın kaldırılmasını istiyoruz. Sosyal Güvenliğe ilişkin torba yasa tasarısı hakkında görüş, öneri ve eleştirilerimizi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çalışma Bakanı Faruk Çelik ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’a gönderdik.” (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir