• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden idamlara pankartlı tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Mustazaflar Cemiyeti Batman Şubesi, Mısır’da çoğunluğu İhvan-ı Müslim üyesi 529 kişi hakkında verilen idam kararlarını  lanetlemek amacıyla şehrin tüm işlek caddelerine idamları lanetleyen pankartlar  astı.

Konu ile ilgili bilgi veren Mustazaflar Cemiyeti Batman Şube Başkan Yardımcısı Nurettin Teymur, Mısır’da yaşanan olayların kendilerini derinden üzdüğünü söyledi.  Teymur, “Mısır’da yaşanan olaylar biz Müslümanları derinden yaralamıştır. Yeryüzünde Müslümanlara hayat hakkı tanımayan, zulüm eden, yok etme politikası uygulayan emperyalist güçler ve yerli işbirlikçileri tarihte olduğu gibi bugünde iş başındalar. Özelde de genelde de sadece ve sadece Müslüman ülkelerinin tamamında insanlıktan nasibini almamış işgalci, despot, diktatör, zalim ve terörist zihniyet tahtlarını mazlum ve mustazafların kanlarının ve pak bedenlerinin üzerine bina etmişlerdir.” dedi.

Verilen idam kararlarının trajikomik olduğunu ifade eden Teymur, “Dünyanın gözleri önünde uydurma ve traji komik bir mahkeme kararıyla 529 Müslman kardeşlerimize idam kararını verenler akıllara ziyan adeta Müslümanlarla alay ediyorlar. Batı denen, Avrupa denen sözde demokrat insan hakları savunucularından açık ve aleni bir şekilde çifte standart uygulanıyor. Batman Mustazaflar Cemiyeti olarak Mısır’daki idam kararlarını zalim Sisi ve yönetimini ve Müslümanlara yönelik şiddet uygulamalarını telin ediyor, verilen idam kararlarının da durdurulmasını istiyoruz. Bu maksatla Mısır’daki idam kararlarına tepki göstermek amacıyla Batman’ın en işlek yerlerine pankartlar astık.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir