• DOLAR 32.499
  • EURO 34.821
  • ALTIN 2442.331
  • ...
Gençlik Peygamberini anıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR – Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu Diyarbakır Bölge Müdürlüğünün Dicle Üniversitesinde düzenlediği ‘Gençlik Peygamberini Anıyor’ adlı kutlu doğum programına konuşmacı olarak katılan Dicle Üniversitesi öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Emin Uludağ, peygamberimizin hayatından kesitler anlatı.

 

Sunuculuğunu Füsun Öz Çelebi’nin yaptığı etkinlik, Ulu Cami Baş İmamı M. Emin Mülayim Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.  Yurt Kur Bölge Müdürü Metin Yılmaz’ın yaptığı açılış konuşması, şiir ve ilahi dinletileri ile devam etti.

 

Okunan İlahilerin ardından, Dicle Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Yrd. Doç. Dr. M. Emin Uludağ, insanların dünyası ve ahiretinin kurtulması için peygamberimizin sünnetine uyup Kur’an-i Kerim’i takip etmeleri gerektiğini ifade etti.

 

Uludağ, şöyle konuştu; “Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v) âlemlere rahmet olarak gönderildi. Peygamber efendimiz çok şefkatli ve çok merhametlidir. Eğer kim evine huzur gelmesini, bereket gelmesini ve dünya ile ahiretinin kurtuluşunu istiyor ise Peygamberin davasına ve Kur’an-ı Kerime sarılsın.”dedi.

 

Yapılan konuşmanın ardından etkinlik, okunan ilahiler ve şiirler ile sona erdi. (Ali Adiyaman / Hasan Önalan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir