• DOLAR 32.382
  • EURO 35.093
  • ALTIN 2326.174
  • ...
Baharın gelmesiyle esnaf rahatladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ- Muş Küçük Sanayi Sitesi esnafı baharın gelmesiyle bir nebzede olsa rahatladı. Havaların ısınmasıyla beraber canlanan sanayi, esnafın da moralini açtı. Kış mevsimi nedeniyle uzun süre iş sıkıntısı çeken esnaf nihayet çalışmaya başladı.

 

Özellikle kış mevsimi boyunca neredeyse hiç iş yapamadıklarını ifade eden Motor ustası Şerafettin Güler, kış mevsiminin sanayi esnafı için en sıkıntılı dönem olduğunu söyledi.

 

İşin olmamasından dolayı ödemelerini bile yapamadıklarını belirten Güler; “Baharın gelmesiyle biraz rahatladık. Kışın çok soğuk geçmesi işlerimizi bayağı etkiledi. İşin olmamasından dolayı sanayi esnafının birçoğu ödemlerini yapamaz duruma geldi. Havaların ısınmasıyla birlikte işler açıldı fakat yinede iç açıcı değil. Bundan 2-3 yıl öncesine dükkânda 2 usta bir çırak çalışmamıza rağmen işi yetiştiremiyorduk. Faka araçların çoğu şuan son model ve araç sahipleri, pahalı olmasına rağmen işlerini genelde oto servislerinde yapıyorlar. Dolayısıyla bu da işimizi çok fazla etkiliyor. Şuan işler genelde teknolojinin sunduğu imkânlarla halledildiği için, el emeği ile iş yapan esnaf fazla bir şey kazanamıyor. İleriki zamanlarda durum nasıl olur bilemiyoruz’’ dedi. (M. Şirin Çağlayan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir