• DOLAR 32.483
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2439.675
  • ...
20 yıl önce öldürülen askerin Adli Tıp raporu şaşırttı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yaklaşık 20 yıl önce,  24.10.1994 tarihinde teskere günü firar ettiği iddia edilerek Suriye sınırında sırtından vurulmuş olarak bulunan Batmanlı Er Nihat Özcan’nın  Adli Tıp raporunda, merminin elbiseli bölgeye isabet ettiğinin belirlenememesi  nedeniyle soruşturma açılmaması yakınlarının tepkisine neden oldu.

 

Batmanlı Er Nihat Özcan beş sayfalık Adli Tıp raporunda, merminin elbiseli bölgeye isabet ettiğinin, silahın özelliklerinin ve travmaya maruz kalıp kalmadığının belirlenemediği belirtilmesinden dolayı soruşturma açılmaması yakınlarının tepkisine neden oldu.

 

Piyade Er Nihat Özcan’ın 5 sayfalık 2. Adli tıp raporunda özetle,

“31.10.1994 tarihinde Türkiye’de yapılan ölü muayenesinde iki adet ateşli silah mermi çekirdeği giriş yarası tarif edildiği, yaraların çevresinde atış artıkları bulunup bulunmadığı belirtilmediği, otopsi raporu ve görüntüleri bulunmadığı, ayrıca tarif edilen ateşli silah mermi çekirdeği yaralarının elbiseli bölgeye isabet etmiş olabileceğinden giriş ve çıkış deliklerinin, atış sayısının yara trajeleri atış yapılan silahın özelliklerinin ve ateşli silah yaralanması dışında ayrıca bir travmaya maruz kalıp kalmadığının belirlenemediği oy birliği ile mütalaa olunur.” denilmektedir.

 

“Cinayet ört pas edilmek istenmektedir”

Konuyla ilgili İLKHA’ya açıklamada bulunan Merhum Nihat Özcan’ın kardeşi Şeyhmus Özcan rapora tepki göstererek, ” Sadece bir doku parçası, saç teli, sigara izmariti vs. gibi küçücük sayılabilecek delillerle sayısız cinayetler aydınlatılırken , ağabeyim Piyade Er Nihat Özcan’ın elbiseli olduğu için otopsi yapılmaması, tamamen bütün sorumlular tarafından ört bas anlamına gelir. 20 yıllık devam etmekte olan askeri ve sivil soruşturmaların, zaman aşımını düşünürken, bu raporla  hayal kırıklığına uğradık. 1.otopsi raporundan sonra tahkikat dosyası incelenmesinden sonra Adli Tıp Kurumunun, katilin ismini bile belirleyebileceğine inanmıştık.” dedi.

 

“Adaletin yerini bulmasını istiyoruz”

Açıklamanın devamında Özcan, “Bu Adli Tıp Raporu’ nu düzenleyen Başkan olan bir  Doç. Dr. , iki Uz. Dr.  ve dört  Prof. Dr. Komisyon Üyesini Kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz. Dünya genelinde silahla öldürülen insanların, silah özellikleri veya travmaya maruz kalıp kalmadığı belirlenebilmesi için illaki çıplak olmaları mı lazım? Her şekilde olayın üstünün örtüldüğünü  düşünmekteyiz. İtiraz hakkımız varsa, bir üst kurula incelenmesi için itiraz hakkımızı kullanacağız. Ne pahasına olursa olsun yasal olarak olayın peşini bırakmayacağız. Sonuçta öldürülen bir Türk Askeri.  Piyade Er Nihat Özcan, bizden ziyade, devletimizin kendi askerine, ailesine sahip çıkmasını ve adaletin yerini bulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  (Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir