• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Aile hekimleri nöbet uygulamasına tepki gösterdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN - Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, yayınlanan nöbet genelgesine tepki gösterdi. Aile hekimleri adına açıklama yapan Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı, sağlık çalışanlarının her geçen gün haklarında gerileme olduğunu kaydetti. Hükümete bu sorunları birlikte çözüm üretilmesi noktasında çağrıda bulunan Kırıcı, Bu sağlık sistemi ile geriye dönüşü olmayan sıkıntıların doğacağını defalarca tekrarladıklarını söyledi.

 

Yazılan nöbetlerin eğitimle hiçbir ilgisinin olmadığını öne süren Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen, "Sürekli olarak çalışma huzuru ve barışını bozacak nitelikte aile hekimliği birimleri açılmaktadır.” diye belirtti.

 

Sorunun sadece hekim açığından dolayı kaynaklamadığına dikkat çeken Şen, sözlerine şöyle devam etti:  “Biz aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları gebe-bebek-çocuk-loğusa-kadın izlem, kronik hastalık takibi, ölüm belgesi düzenleme, kanser tarama, poliklinik mesaisi, esnek mesai, mobil hizmet yapıyoruz. Evde bakım hizmetinin de aile hekimlerince yapılmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

 

Tüm bunların yanında negatif performans ile de cezalandıklarının savunan Şen, “Bizim işimiz olmamasına rağmen otopsi nöbetleri, adli nöbetler, defin nöbetleri, acil nöbetleri, semt poliklinik görevleri yakında evde bakım hizmetleri gibi görevlendirmelere son verilmelidir. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanları güvenlik ve gelecek kaygısıyla yaşamak, her yeni bir görev tanımıyla karşılaşmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. (Osman Öksüz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir