• DOLAR 32.444
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2448.44
  • ...
Batman`da İİMEK toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da 2014 Yılı 2. İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK),  Vali Yardımcısı Mustafa Adil Tekeli Başkanlığında toplandı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan kurul başkanı  Tekeli, İŞKUR’un etkin çalışmalarının devam etmesinin sevindirici olduğunu, bu çalışmaların istihdam artışında olumlu katkı sağladığını söyledi.

İŞKUR İl Müdür Vekili Mahmut Polat, İŞKUR’un 2014. birinci çeyreğindeki hizmetleri ve çalışmaları hakkında kurul üyelerine sunum gerçekleştirdi. Yapılan sunumun ardından Engelli çalıştırmayan işverenlere kesilen idari para cezaları ile finanse edilen engellilere yönelik açılacak mesleki eğitim kursları Kurul tarafından karara bağlandı. Bu mesleki eğitimlerin özellikle işgücü piyasasının talep ettiği kalifiye elemanlara yönelik olması gerektiği üzerinde duruldu. 

Batman’da daha önce açılan Yatılı Bölge Okulunun çok programlı liseye dönüştürülmesi ve yeni alanların açılması konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, kurula teklifte bulundu.

Sunumun ardından kurul üyeleri tarafından İŞKUR faaliyetlerinin geliştirilmesi ile ilgili görüş ve öneriler Kurul gündemine sunuldu. Kurul, özellikle el becerilerin geliştirilmesine yönelik hem istihdam olanağı olan hem de Batman’ın tanıtılmasına katkı sağlayacak projelerin araştırılması ve bu projelere daha fazla destek verilmesi konusu görüşüldü.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir