• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Davutoğlu: Kılıçdaroğlu`nu Kınıyorum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısın son bölümünde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Mavi Marmara raporuyla ilgili yaptığı eleştirilere ilişkin Davutoğlu, "Eğer bu açıklamaları Sayın Kılıçdaroğlu`nun yaptığı ifadesini çıkarırsanız, herhalde İsrailli bir yetkili adına da yapılmış gibi okunabilirdi. İsrail`de bu rapor üzerine ne söylenmişse, Kılıçdaroğlu onu tekrar etmiştir, bu çok üzücü bir durum" dedi.

Kimsenin eleştiriden bigane olmadığını vurgulayan Davutoğlu, "Ancak eleştiriyi de ulusal pozisyon, ulusal çıkarlar gözetilerek yapmak gerektiğini, iktidarı yıpratayım derken bir milletin, 9 vatandaşını kaybetmiş bir milletin yürütmekte olduğu haklı davaya zarar vermemek gerekir" diye konuştu. "Bunu Anamuhalefet partisi liderine yakıştırmanın mümkün olmadığını" söyleyen Davutoğlu, "İsrail`deki Anamuhalefet partisinin tutumuna baksın ve nasıl bir dayanışma içinde olduklarını bir kez de orada görsün" dedi.

Davutoğlu, "kendilerinin her uluslararası platformda, BM de dahil olmak üzere, bu meselenin takipçisi olduklarını, sonuna kadar da takipçisi olmaya devam edeceklerini kaydetti. Kim ne derse desin, kim ne yorum yaparsa yapsın, içeride ya da dışarıda biz bu konudaki haklı tutumumuzu sürdüreceğiz ve gerekli yaptırımları uygulamaya kararlı olduklarını ifade eden Davutoğlu, "Gerekiyorsa daha fazla yaptırım uygularız" şeklinde konuştu. BM raporunu hazırlayanların BM komisyonu değil, bağlayıcılığı olmayan bir komisyon olduğunun altını çizen Davutoğlu, bağlayıcı olmamasının nedeninin de Türkiye tarafından rapora imza konulmamış olması olduğunu belirtti.

Türkiye`nin, İsrail`in ablukasını meşru görmemesi sebebiyle rapora imza koymadığını, İsrail`in de çok konuda suçlu görüldüğü için rapora imza atmadığını ifade etti.

Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün "rapor yok hükmündedir" demesinin nedeninin de raporun imzalanmamış olması olduğunu sözlerine ekledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir