• DOLAR 32.601
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2409.648
  • ...
Umut Kapısından 6 Bin Aileye Gıda ve Giyim Yardımı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Diyarbakır`da hayır faaliyetlerini sürdüren Umut Kapısı Gıda Bankası Muhtaç ve Yoksullarla Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Umut Kapısı), kurulduğu günden bu yana gıda, giyim ve nakdi olarak mağdur ve muhtaçlara yardımda bulunmaya devam edip Ramazan`da yardımlarını aralıksız sürdürüp Ramazan boyunca 6 bin aileye gıda ve giyim yardımında bulundu.

Umut Kapısı Genel Başkanı Av Şaban Dalgın,"Bir Umut`ta Siz Olun" sloganıyla başlattıkları Ramazan Kampanyası hakkında değerlendirmede bulundu.

Önümüzdeki Ramazanda Hedefimiz, 10 Bin Aileye Yardımda Bulunmak
Ramazan ayından bir gün önce Diyarbakır geneli ve köylerinde yaptığımız yardımların Ramazan ayı boyunca devam ettiğini söyleyen Dalgın,"Elimizde on bin ailelik bir liste var, gönül isterdi ki bu on bin aileye Ramazanda ulaşabilseydik. İnşallah önümüzdeki aylarda ve gelecek Ramazan`da hayırsever halkımız bizimle dirsek temasına geçip gönül köprüsü olmaya devam edeceğiz. Bizler hayırsever ve duyarlı halkımız ile mağdur ve yoksul aileler arasında köprü vazifesini gören bir umut kapısıyız ve bu ailelerin hepsine ulaşmaya çalışacağız" diyerek, şöyle devam etti:"Bu mübarek Ramazan ayında yaklaşık 3000 kişiye giyim eşyası, 3000 aileye de gıda yardım paketini ulaştırdık. Gıda paketlerimizin içerisinde pirinç, bulgur mercimek, helva, kuru fasulye, salça, makarna, zeytin, sıvı yağ ve toz şeker gibi bir evin zaruri gıda ihtiyacını karşılayan temel gıda ürünleri bulunuyor"

Toplum Olarak Mağdur Ailelere Bizim Sahip Çıkmamız Gerekir
Doğu ve güneydoğuda bir kısım aile reisi ailelerini işsizlikten dolayı, ya terk edip intihar etmişlerdir ya da batı illerine göç etmişlerdir, vurgusunu yapan Umut Kapısı başkanı Dalgın, "Durum bu olunca bu ailelere toplum olarak bizim sahip çıkmamız gerekir. Gönül isterdi ki bu tür olumsuz durumlar olmasaydı da bizler de bu faaliyetlerde bulunmasaydık. Hayırsever halkımızın yardımları ile elbirliği içinde bir nebzecikte olsa bu ailelerin sıkıntılarını gidermiş isek ne mutlu bizlere" dedi.

Gelin Birlikte Mağdur Ailelere Yardımı Dağıtalım
"Dernek üye ve gönüllülerimiz muhtaç ve yoksul ailelere yardım faaliyetlerinde bulunurken kesinlikle ve kesinlikle bir aile olsa dahi onları rencide etmemeye çalışmışlardır. Zaten biz prensip olarak bu tür yardımlarımızı genel olarak akşam ve gece saatlerinde yapıyoruz." diyen Dalgın hayırsever halka seslenerek şöyle dedi: "Gelin birlikte gidip mağdur ve yoksul ailelerimizi görüp o şekilde yardım edelim ki yaptığınız hayırların nerelere gittiğini kendiniz bizzat müşahede ediniz."

Dalgın sözlerini, "Mağdur ve yoksul aileler için bizi umut kapısı ve gönül köprüsü vazifesinde görüp yardımlarını esirgemeyen duyarlı ve Müslüman halkımıza ve ayrıca yardım faaliyetleri için araçlarını Umut Kapısı Derneğine tahsis eden fedakâr ve duyarlı halkımıza teşekkürlerimizi bir borç olarak biliyoruz" diyerek bitirdi.

Gida-ve-Giyim-Yardimi_1315466682.jpg (600×450)
Osman İçli - İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir