• DOLAR 32.274
  • EURO 34.7
  • ALTIN 2407.013
  • ...
Sevilen Şair Nurullah Genç öğrencilerle buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Milli Eğitim Müdürlüğü Halkla ilişkiler Birimi tarafından yapılan açıklamaya  göre, İl Milli Eğitim Müdürlüğü+nün katkılarıyla, Petrol Anadolu Lisesi konferans salonunda gerçekleşen etkinliğe, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Batman Cumhuriyet Başsavcısı Muhammet Emre Ejder, Milli Eğitim Şube Müdürü Cemal Konakçı, Okul Müdürü Mehmet Şirin Ashi, Özgür Eğimsen Batman İl Temsilcisi Mustafa Sevinçer, Şair BehçetYani ile  öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Okuldaki Şiir Şöleni etkinliği Petrol Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Aydın Özen’in sunumu ile başladı.

Ardından sahneye çıkan Şair Nurullah Genç, öğrencilere bazı tavsiyelerde bulundu. Şairlik serüvenini çeşitli yönlerden anlatan şair, öğrencilerin büyük ilgisini çekti.

Şairin, ‘Istırabını çekmediğiniz bir duyguyu yazamazsınız’ ile ‘Benim kahramanım babamdır’, sözleri akıllarda  iz bırakan sözleri oldu. 

Nurullah Genç, ‘Babalar Güzeline Mersiye’ ve ‘Siyah Gözlerine Beni de Götür’ şiirlerini okuyunca salonda alkış tufanı koptu.

Etkinlik sevilen şairin konuşmasının ardından, soru cevap bölümüyle devam etti. 

Etkinliğin sonunda Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, Şair Nurullah Genç’e öğrencilerle bir araya gelmesinden dolayı teşekkür etti.

Çelik; “Değerli Şair Nurullah beyin bu gün aramızda olmasından büyük mutluluk duyduğumu belirtmek isterim. Öğrencilerimiz bu etkinlikle kendisinden azami derecede faydalandığı kanaatindeyim. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizi de sordukları güzel sorulardan ve ilgilerinden dolayı kutluyorum” diye konuştu. 

Etkinlik hatıra fotoğrafı çekiminin ardından, Şairin kitaplarını imzalamasıyla sona erdi. Etkinliğin ardından iki küçük kız çocuğu Nurullah Genç’e ‘Ankara Acıları’ adlı şiirini ezbere okuyunca şair büyük bir mutluluk yaşadı.  (İLKHA)

           


 
  

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir