• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
Japon acente yetkilileri Batman`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN –. Japon Turizm acente yetkilileri, Batman’a gelip tarihi yerleri gezerek  incelemelerde bulundu.

Turizm Bakanlığının misafirliği ve Batman Müze Müdürlüğü organizasyonu ile Tokiyo, Osoka, Nagoya ve Hokkaido’dan gelen 11 kişilik Japonya’nın  tanınmış acente yetkilileri, Malabadi’yi, Hasankeyf’i gezerek tarihi yerlerde incelemelerde bulundu.

Yaptıkları ziyaret ile ilgili konuşan Aya Ishida, “Buraya gelmemizin amacı Güneydoğu Anadolu’daki tarihi yerleri  Japonlara anlatmak için geldik. Burada kazandığımız deneyimlerimizi bir rapor haline getireceğiz ve turistlerin gelmesi için tarihi yerleri anlatacağız. Buraya geldikten sonra buradaki çok güzel tarihi yerleri gördükten sonra düşüncelerimiz değişti.” dedi.

Tarihi gezi sırasında yaşadığı duyguyu aktaran Atsuko Ichikawa, “Japonya’da olmayan eşsiz bir manzarayı Hasankeyf’te gördük. Tarihi çok seviyoruz ve Japon turistlere buranın tarihini anlatmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Organizasyonu sağlayan Batman Müze Müdiresi Tenzile Uysal ise, “Bugün Japonya seyahat acente yetkililerini ağırladık. Önce müzemizi gezdirdik. Daha sonra Malabadi Köprüsü ve Mor Kuryakus Manastırı’nı ziyaret ettiler. Daha sonra Hasankeyf’i gezdirdik. Japonların gelme sebebi bundan sonra hazırlanacak olan paketleri Batman’ı da içine almalarını sağlamaktı. Bölgeyi turizme açmayı planlıyoruz. Bu gezinin çok önemli olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir