• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Batman'da yarım kalan camii yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Batman’ın Korike Mahallesinde mahalle sakinleri tarafından yaklaşık 8 ay önce inşaatına başlanan caminin bitirilebilmesi için hayırseverlerden yardım bekleniyor.  Batman’ın eski adıyla Çamlıtepe yeni adıyla Korike Mahallesinde mahalle sakinleri, yaklaşık 8 ay önce inşaatına başlanan cami yapımı için bütün imkanlarını kullandıklarını dile getirerek, caminin eksik kalan kısımlarını yapabilmek için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi. 
 


Mahallede yapımına başladıkları cami hakkında bilgi veren Aziz Tiryaki, “Cami eski adıyla Korike yeni adıyla Çamlıtepe mahallesinde yapılmaktadır. Arsası belediye tarafından hibe edilmiş, 700 metrekare kullanım alanı üzerinde alt katı taziye evi, üst katları ise cami olarak inşa edilmektedir. Şuana kadar caminin tüm işleri, para işlemi Kofan Petrol sahibi H. Ahmet Kofan tarafından yürütülmekte. Önderliği H. Ahmet Kofan tarafından yapılmaktadır. Ancak cami göründüğü üzere milyarlar değil trilyonlarca lira ile yapılabilecek bir durumda. Caminin yardıma büyük ölçüde ihtiyacı vardır.” dedi.

 

“Hayırseverlerden yardım bekliyoruz”

Yardım gelmemesi durumunda zorunlu olarak inşaatı durduracaklarını belirten Tiryaki, “Şu anda tablaları dökülmüş, kubbeler yapılmakta yalnız duvarlara da başlanmış fakat büyük ölçüde borçlu cami, bunun içinde zorunlu olarak sağdan soldan yardım gelmesse inşaat durdurulacak. Hayır sahiplerinden caminin yerinde görülerek yardım yapılmasını mahalle halkı olarak istiyoruz. Bu büyük bir eserdir, insanlık için, mahalle halkı için olduğu kadar çevre halkı içinde büyük ölçüde yararlıdır. Vatandaşlardan durumu müsait olan  hayırseverlerden yardım bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Tiryaki, yardım etmek isteyenlerin Rauf Kovan ismi hesabına Türkiye İş Bankası hesap no:669 235 veya Ak Bank hesap no: 278 89 nolu hesap numaralarına yatırabilirler. Ayrıca 0532 322 08 39 numaralı telefondan bize ulaşabilirler, diye konuştu. (Veysi Rüzgar-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir