• DOLAR 32.188
  • EURO 34.733
  • ALTIN 2440.431
  • ...
Adanalılardan Mısır`daki idam kararlarına kısa film ile tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mısırda 3 Temmuz günü askeri cunta tarafından yapılan askeri darbenin ardından, yapılan katliamlara ve son olarak 529 İhvan mensubuna yönelik verilen idam kararlarına karşı toplumun her kesiminden tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Adanalı bir grup duyarlı vatandaş, cuntanın yaptığı zulme dikkat çekebilmek için kısa bir film hazırladılar. Konuyla ilgili görüştüğümüz film oyuncularından Ömer Gül, çoğunluğu mahalle esnafından oluşan ve sadece bir tane profesyonel oyuncu bulunduran kadroları ile Mısırdaki zulme olan tepkilerini dile getirmeye ve insanların dikkatlerini yapılan zulümlere çekmeye çalıştıklarını belirtti.

Şuan montaj aşamasında olan filmin en kısa zamanda hazırlanmasını beklediklerini ifade eden Gül, “Oyuncularımızın hepsi gönüllü bir şekilde görev aldı. Maddi hiçbir beklenti içerisine girmeden sadece Mısırlı kardeşlerimize destek olabilmek ve sesimizi bu yolla duyurabilmek için böyle bir film çekme gereği duyduk.” Şeklinde film hakkında bilgi verdi. 

Gül, son olarak filmin çekilmesinde maddi manevi desteğini esirgemeyen başta mahalle esnafına ve duyarlı sponsorlara teşekkür etti. (Yunus Emre-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir