• DOLAR 32.27
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2400.811
  • ...
Bismillahirrahmanırrahim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rahman ve Rahim olan şanı yüce Rabbimi- ze hamd olsun. İki cihan güneşi Fahri Kai- nat Efendimiz Allah Resulüne salat, tevhid davasının gelmiş-geçmiş ve gelecek tüm erleri- ne selam olsun.

CENNET FEDAKARLARA HAS KILINMIŞTIR

İslam dininin tevhid önderi Hz. Muhammed (sav)’in yeryüzüne nurlu teşrifinin heyecanı her yıl Nisan ayında büyük coşkuyla yadedildiği zamana girerken, tüm mümin kardeşlerinizin seferberlik ilan edilmişçesine çaba ve gayretleri takdire şayan olmaktadır. Nisan ayının edebiyat lafızlarında olduğu gibi halk dilinde de yaygın olan bir kanaat vardır. Bu ayda bereketli yağ- murların toprağa düşmesi ayrı bir sevinç kay- nağı olmaktadır.

Ama bizim için önemli olan bu ayın feyzin- den yararlanmaktır. İki cihan güneşi Allah Resu- lünün değerini ve kıymetini bilerek onun dava- sını omuzlayan kardeşlerimizin her yıl “Peygam- ber Sevdalıları” adlı kuruluş bünyesinde düzen- ledikleri dev mitinglerdeki katkımızın getirisidir. Halkımıza verebileceğimiz faydalardır. Her yıl Kutlu Doğum arefesinde dağıtılan davetiyelerin yanında dağıtılan ilahi cd’leri büyük bir iktisadi yük olsa da İslami güzelliklerin her eve ulaşma- sı bakımından her şeyden daha kıymetliydi. Bu kardeşlerimizin bu yılki hizmetlerinin karşılığı ekonomik olarak her ne kadar doğan bir yük olarak gözükse de, uhrevi olarak yüksek merte- belere ulaştıracak büyük bir kazanımdır. Belki de tahmin edilemeyecek kadar dünya ve içindeki her şeyden daha kıymetli olabilecek bir proje.

Allah Resulü Hayber kuşatmasında Hz. Ali’ye sancağı verirken kendisine şu tavsiyede bulun- muştu: “Ey Ali bir kişinin hidayete ermesi senin için dünya ve içindekilerden daha hayırlıdır” diye tembihte bulunmuştu. Burada bizzat tanığı oldu- ğum ve de yaşadığım bir gerçeğe değinmeden geçemeyeceğim; Mustazafl ar Derneği’nin ilk kuruluş yılında hayırsever kardeşlerimizin dağıt- mak için verdiği 40 adet kadar Kur’an-ı Kerim’i esnafa dağıtmak için esnafl arın mekanlarını zi- yaret etmiştik. Dernek binasının giriş katında bir giyim dükkanına uğrarken orada çalışan sözde modern ve açık-saçık giyimli bir tezgahtarla kar- şılaşmıştık. Elimizdeki Kur’an’ı verip vermemede tereddütlü davransak da neticede Kur’an’ı hediye ederek ayrıldık. O da sevinerek teşekkür etmişti.

Aradan yaklaşık iki yıl geçtikten sonra ken- dime ait işyerinde iken bir bayan içeri girdi. Seçtiği bir malı alırken beklemediğim bir soru sordu. Beni bir yerlerden tanıdığını söyledikten sonra biraz düşündü ve sonra,

- Sizi hatırladım, ben falan işyerinde çalışırken bize Kur’an hediye etmiştiniz. Ardından- Allah razı olsun sizin dağıttığınız Kur’an-ı Kerim’i okudum ve örtündüm dedi.

Bu gerçekten de büyük bir onurdu.

Evet Peygamber Sevdalıları’nın bu yıl Kur’an-ı Kerim dağıtma hizmeti bu noktada çok önemlidir. Bir insanın hidayetine vesile olma şerefi size nasip olabilir. Siz de dünya ve için- deki her şeyden daha kıymetli olan cennetle müjdelenebilirsiniz.

Cebinizden çıkan birkaç kuruş çok olmadığı halde size çok gözükebilir. Ancak Allah katında ağırlığının ölçüsünü bile tahmin edemeyece- ğiniz bir sevaba sadece 5 liralık hediyesiyle bir Kur’an-ı Kerim’le sahip olabilirsiniz.

Cennet müjdelenmiştir. Yeter ki biraz fedakârlık gösterelim.

ABDULLAH BECERİKLİ / ERZURUM CEZAEVİ
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir