• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Peygamberi  anmanın mutluluğunu yaşıyoruz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Güroymak ilçe Müftülüğü, Gölbaşı Beldesindeki cami imamları ve belde halkının işbirliğiyle Gölbaşı Cumhuriyet Yatılı Bölge Orta Okulu bahçesinde düzenlenen Kutlu Doğum Etkinliğine belde halkı ve çevre köylerdeki vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlara gül suyu ikramı ve gül hediye edildi.

 

İlahi Sanatçısı Muzaffer Gürler’in Kur’an tilavetini okumasıyla başlayan program, şiir ve ilahilerin okunmasıyla devam etti.

 

Programda konuşan Güroymak İlçe Müftü Vekili Seyithan Özdemir, Peygamber Efendimizin (sav) sadece bir haftada anılmaması gerektiğini bunun yıl boyunca idrak edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Peygamber Efendimiz’in (sav) yaşamının örnek alınması gerektiğini belirten Özdemir, “Bu gün beldemizde Peygamber Efendimiz (sav) anmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gün çok önemli bir gün. Bu yüzden bu günü örnek alarak Peygamber Efendimizin (sav) hayatından örnekler alarak yaşamamıza idrak etmeliyiz. İnşallah bu günde buna vesile olacaktır. Ben bu güzel beldemizde bu güzel programın düzenlenmesinde emeği geçen herkse teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

Konuşmasında sık sık Peygamber Efendimizin (sav) hayatında ki kesitlerden örnekler veren Bitlis İl Müftü Yardımcısı Ramazan Çiftçi, “Hepimize buraya neden geldiniz diye sorulursa hepimizin eminim tek bir cevabı olacaktır. Yarabbi bizler senin aciz kullarınız. Her şey dört dörtlük yerine getiremiyoruz ancak yarabbi sen bizleri Peygamber Efendimizin (sav) hatırına affet demek için buradayız. Allah’ın izniyle bu niyetlerle yapılan her dua çok önemlidir. Bizler Peygamber Efendimizin (sav) yaşantısını örnek aldığımız sürece Allah’ın izniyle tüm sıkıntıların üstesinden geleceğiz. Bu vesile ile gerek bizleri gerekse toplumumuzu güzel günler bekliyor olacaktır” şeklinde konuştu. Program yapılan duanın ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir