• DOLAR 32.574
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2434.685
  • ...
Müslümanlar direnişlerinden vazgeçirilmeye çalışılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR –  Tokat  EĞİTİM İLKE-SEN ve  Toplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği (TOKAD) ortak bir basın açıklaması yaparak, Mısır cuntasının İhvan mensuplarına verdiği cezayı protesto etti.

 

Basın açıklamasında ayrıca Türkiye ve Suudi Arabistan politikası da eleştirildi.
Basın açıklamasını okuyan Eğitim İlke-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Şinasi Uludoğan açıklamasında, idam kararlarıyla yaklaşık bir yıldır darbeye direnen Müslümanların direnişlerinden vazgeçirilmeye çalışıldığını söyleyerek, Müslüman Kardeşler’e karşı gerçekleştirilen darbenin açık bir 28 Şubat operasyonu, bir terbiye ve ehlileştirme süreci olduğunu ifade etti.

 

“Suriye iç savaşının körüklenmesinde Suudi Arabistan ve Türkiye birlikte hareket etmiştir”
Suriye’den Mısır’a kadar yaşanan olayların asıl failinin emperyalist ülkeler olduğu vurgulayan Uludoğan, “Arap Baharı olarak isimlendirilen süreç bize Ortadoğu’da çok farklı denklemlerin var olduğunu gösterdi. Suriye iç savaşının körüklenmesinde Suudi Arabistan ve Türkiye birlikte hareket etmiştir. Yine bugün, Mısır’daki darbenin en büyük destekçisi Suudi Arabistan’la Türkiye finansal ve stratejik ilişkileri en üst düzeyde yaşamaktadır. Suriye iç savaşındaki Türkiye müdahalesi, en tepedekilerin kendi aralarındaki toplantılarında ifade ettikleri beyanlarla açık bir şekilde bir kez daha ortaya çıkmıştır. Yüzbinlerin ölüp, milyonların mülteci olduğu iç savaşlarda rol alanların adalet talepleri gündelik siyasi çıkarların ötesine geçemez. Siyasetin bu denli ilke ve ahlakilikten uzaklaştığı bir vasatta ilkeli bir duruştan çok siyasal çıkarların rol oynadığını görüyoruz. Önce bu durumu sorgulamalı, sonra adil bir siyaset üretmeliyiz.” diyerek Türkiye’nin Suriye politikasını eleştirdi.

 

“Türkiye özgürleştirme hususunda büyük yanılsamalar içinde”
Türkiye’nin kendi coğrafyasında özgürleştirme hususunda büyük yanılsamalar içinde yüzdüğü ifade eden Uludoğan, böyle bir durumda iken Mısır, Filistin, Suriye ya da başka coğrafyalara özgürlük getirme çabalarının beyhude olduğu ifade ederek, 28 Şubat mağdurlarının, Yakup Köse’nin, Hasan Kılıç’ın, Mehmet Şahin’in, Abdülhamit Çelik ve daha nicelerinin Yargıtay kararlarıyla tekrar tekrar hapislere gönderilmeye devam ettirildiğini hatırlattı.

 

Eylemde “Diktatörler Yenilecek Direnenler Kazanacak!”, “Stop Executions in Egypt!” pankartları taşındı ve “Uyan, Diren, Özgürleş, Katil Amerika Ortadoğu’dan Defol! Müslümanlar Kardeştir, İhvan’a Selam Direnişe Devam, Emperyalist Zalimler Ortadoğu’dan Defolun, Zulme Karşı Omuz Omuza!” gibi sloganlar atılarak tekbirler getirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir