• DOLAR 32.528
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2442.873
  • ...
Mısır hükümeti oturma eylemiyle kınandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da yaklaşık 100 kişi, Mısır`da 529 kişinin idam cezasına çarptırılmasını oturma eylemi yaparak kınadı. Hz. Ömer Camisi avlusunda Akşam Namazı sonrası yapılan oturma eyleminde hükümetinin idam kararı, Van Müslüman Kardeşlerle Dayanışma İnisiyatifi tarafından protesto edildi. 

Müslüman Kardeşler İnisiyatifi Van Şubesi adına bir açıklama yapan Hayati Beyde, “Bu programımız ne ilk nede son olacak. İslam coğrafyasının içine düştüğü bu durumdan kurtuluncaya kadar, dini ve kavli dualarımız kabul edilinceye kadar en nihayetinde ölüm meleği gelip bizi buluncaya kadar davamız ve mücadelemiz devam edecek inşallah” dedi. 

Daha sonra Übeydullah Üner Hocanın okuduğu duaya yaklaşık 300 kişi amin diyerek destek verdi. Program daha sonra Mısır’daki insanları anlatan sine vizyon gösterimi ile devam etti. Sine vizyon görüntülerini izleyenlerin üzüntüleri gözlerden kaçmadı. Sine vizyon görüntülerinden sonra okunan dualardan sonra program sona erdi. 

“İnşallah insanların bu direnişi sonuç verecektir”

Program sonrası İLKE Haber Ajansına özel açıklamalarda bulunan Übeydullah Üner Hoca, direnişlerine devam edeceklerini belirterek, “Malum mısırda bir olay yaşanıyor. 529 Müslüman’a idam kararı verildi. Elhamdülillah insanlarımızda buna duyarlı kalarak bunu kınıyorlar. İnşallah insanların bu direnişi sonuç verecektir. İnşallah bu idamlar durdurulacaktır. Mola Adulkadir’in olayında olduğu gibi inşallah idamlar olmaz. Ama idamlarda olursa da biz şahadete inanıyoruz. Bölgemizde de daha bir çok alim insan idam edilmiştir. Biz onlarında şahadetlerini Allah’tan kabul buyurmasını dileyeceğiz. Biz yine bu direnişimize ve eylemlerimize devam edeceğiz. Umut ediyoruz ki insanların bu direnişi ve duaları bu idamı durduracaktır” dedi.  

“Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz”

Yusuf Türk üzerlerine düşen görevi yapmak için toplandıklarını belirterek, “Mısır halkının darbe yönetimine karşı göstermiş olduğu bu tavırlarından dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Daha sonra burada oturma eylemi gerçekleştiren halkımızdan Allah Razı olsun diyoruz. En azından tavrımızı belli etmek için burada bulunuyoruz. Belki buradan bir şey yapamayız ama dualarımızla, tavrımızla onlarında yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. En azından üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik. Mısırlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. O kardeşlerimizin acılarını azalmak için elimizden ne geliyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı. 

“Allah şehit olan kardeşlerimizin şahadetlerini kabul etsin”

Ömer Faruk Erdemir ise, insanların bu direnişinin bir İslam kıyamının olduğunu belirterek, “Bu kıyamın zaferi ya bugün yada yarın muhakkaktır. Bu 529 kişinin idam edilmesini protesto etmeksek ve onların arkasında durmaksak 675 kişi daha idam edilecek. İnsanların susmayıp bu olaya biran önce tepki göstermesi gerekiyor. Allah şehit olan kardeşlerimizin şahadetlerini kabul etsin” diye konuştu. 

“Müslümanları öldürseler bile İslam hep vardır hep var olacaktır”

Nur Üveys Yıldırım, kendileri için şahadet şerbetinin her şeyden önce olduğunu belirterek, “Bugün Müslümanların burada toplanmasının sebebi malum Mısır ve Suriye’deki katliamlardır. Bu katliamları yapan insanları kesinlikle kınıyoruz ve hiçbir zaman yılmadan hiçbir şekilde usanmadan bizim için şahadet şerbeti her zaman her şeyden önce oldu. Yapraklar dökülse bile ormanlar hep vardır. Zalimler şunu iyice bilmelidir ki bu yeryüzünde Müslümanları yok edemeyeceklerdir. Lakin Müslümanları öldürseler bile İslam hep vardır hep var olacaktır. Bugünkü Mısır ve Suriye’deki Müslüman kardeşlerimiz kefenlerini giyip İslam uğruna şahadet uğruna ve Allah aşkı ile yanan o Müslüman kardeşlerimizin şahadetlerinde bende içmek istiyorum saygılarımla uyan Müslüman uyan diyorum” dedi. (Murat Dalgın İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir