• DOLAR 32.56
  • EURO 34.928
  • ALTIN 2441.129
  • ...
Avrupa Alimler Birliği`nden  Sudan Hoca için taziye mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ALMANYA- Ömrünü İslam’i hizmete vakfeden Alim ve mütefekkir Muhammed Sudan Hoca`nın vefatı nedeniyle Avrupa Alimler Birliği yayınladığı taziye mesajında, Sudan Hoca için, “Böylesi bir şahsiyetin vefatı bizler için ve memleketimiz için şüphesiz büyük bir kayıp olmuştur.” denildi. 

Türkiye’de manevi kalkınma adına önemli hizmetlerde bulunmuş, hayatını Müslüman bir neslin oluşması yoluna vakfetmiş memleketin önemli kanaat önderlerinden biri olan muhterem Sudan Hoca’nın vefatını büyük bir teessürle öğrendiklerini belirten Avrupa Alimler Birliği, gerek memleket için gerekse kendileri için Sudan Hoca’nın vefatının büyük bir kayıp olduğunu belirtti. 

Merhum Sudan Hoca için, “Mümince bir yaşamın, Allah’a verilen sözün ve bunun sonunda da bu söz üzerine dünyadan ayrılmanın en güzel örneği olmuştur.” denilen açıklamada, “Üzüntümüzü ifade edecek kelimeler bulmakta güçlük çekiyoruz. Kelimeler bu acıyı ve bu kaybı anlatamaz.” İfadeleri yer aldı. 

Açıklamada son olarak Merhum Sudan Hocaya Allah’tan Rahmet, ailesine, akrabalarına ve sevenlerine , sabrı cemil niyaz ederiz.” denildi. (Hamza Korkut – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir