• DOLAR 32.56
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2440.267
  • ...
Van İl Müftülüğü 7 bin 398 etkinlik düzenleyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Kutlu Doğum Haftası’nda her yıl farklı bir tema işlediğini söyleyen Arvas, bu yıl ki ana tema olarak “Hz. Peygamber Din ve Samimiyet” konusunun seçildiğini söyledi.

 

Müftü Arvas, Van’da görev yapan tüm din görevlilerinin ve Kur’an Kursu öğreticileri görev mahallelerinde hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceğini söyleyerek, Van merkezde yapılacak olan etkinliklerde 15 bin adet kartelâ ve bin adet kitap hediye edileceğini belirtti.

 

Arvas, Müftülük olarak Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılacak programlarda dağıtılmak üzere kartelâ, afiş, kitap, dergi vb. materyal temin edeceklerini belirterek, Van genelinde 7398 etkinlik gerçekleştireceklerini açıkladı.

 

“Bu yıl Van’da 7 bin 398 etkinlik gerçekleştireceğiz”

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Van Merkez’de 1974, Bahçesaray’da 42, Başkale’de 470, Çaldıran’da 139, Çatak’ta 469, Edremit’te 373, Erciş’te 2188, Gevaş’ta 447, Gürpınar’da 119, Muradiye’de 624, Özalp’ta 502 ve Saray’da 51 toplamda 7398 etkinlik gerçekleştireceklerini belirtti.

 

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri 14.04.2014 Pazartesi günü başlayıp 17.04.2014 Cuma günü sona erecek. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk program Urartu Oteli’nde yapılacak olan panelle başlayacak. Bu etkinlikler bir hafta boyunca devam edecek. 17.04.2014 tarihinde yine Urartu Oteli’nde yapılacak olan konferansla Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri sona erecek.

 

Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde yapılacak etkinlikler:

Müftü Arvas; Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde konferans, kitap, tabela, broşür dağıtımı, hasta ziyareti, esnaf ziyareti, panel, veda hutbesi dağıtımı, gül dağıtımı, çocuklara hediye dağıtımı, yetiştirme yurdu ve sevgi evi vb. ziyaretler, kırk hadiz ezberle yarışması, kutlu doğum açılış programı, bilgi yarışması, cezaevi ziyareti, diyanet aylık dergi dağıtımı, diyanet çocuk dergisi dağıtımı, hatim okunması, hutbe yazma, makale yazma, şiir yazma, ihtiyaç sahiplerine yardım, indirimli kitap satış kampanyası, kan bağışı, kırtasiye dağıtımı, kitap sergisi, kompozisyon yazma, Kur’an ziyafeti, kutlu doğum aşı ikramı, mevlid merasimi, resmi kurum kuruluş ziyareti, tarihi ve dini mekânlara gezi, tiyatro ve piyes gibi birçok etkinlik gerçekleştireceklerini söyledi.

 

Van İl Müftü Nimetullah Arvas’ın basın mensuplarına hediye takdiminden sonra toplantı sona erdi. (Nihat Bozkurt- Sedat Karatay -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir