• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Vektörler ile Bulaşan Hastalıklar Sempozyumu`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin’de “Vektörler ile Bulaşan Hastalıklar Sempozyumu” düzenlendi. Sempozyuma Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatma Ulatan, Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Fadile Yıldız Seyrek, Hacettepe Üniversitesinden Dr. Filiz Günay, Türkiye’nin çeşitli Üniversitelerinden gelen bilim adamları, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Derviş, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Cihan Nişancı ile İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Nureddin Özdener katıldı. 

Sempozyumun açılışında bir konuşma yapan Vali Dr. Ahmet Cengiz, Mardin’in bu konuda çok hassas davrandığını belirterek, sempozyumdan başarılı sonuçlar elde edileceğine inandığını söyledi. 

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof. Dr. Seçil Özkan ise dünyada ve ülkemizde sıtma ve diğer enfeksiyon hastalıklarının tehlikelerinden söz ederek Türkiye’de bu konuda yapılan başarılı çalışmalar sayesinde böyle bir hastalıkla karşı karşıya gelinmediğini ifade etti.

Sempozyum, katılımcı akademisyenlerin katkılarının ardından soru ve cevap oturumuyla sona erdi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir