• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
`Sendikacılık dürüst olmayı gerektirir`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Memur Sendikaları Konfederasyonu`nun (Memur-Sen) Türkiye genelinde başlattığı Sivil İtaatsizlik Eylemi ile ilgili bazı sendika yetkililerin ‘Bu eylemi biz başlattık, Eğitim-Bir-Sen sadece başörtüsüyle ilgilendi ve başörtüsü yasallaştıktan sonra bu eylemi bıraktı.’ şeklindeki iddialara yalanlama geldi.   

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Eyyüp Değer, yönetim kurulu üyeleriyle basının karşısına çıkarak başkanı olduğu sendikaya yönelik iddiaları sert bir dille yalanladı. 

Eğitim-Bir-Sen’in erdemliler hareketi olduğunu vurgulayan Değer, kendilerinin Merhum Mehmet Akif İnan’ın çizdiği yolda ilerlediklerini söyledi. Değer, “Bu sebepledir ki eğitim çalışanları sendikamız kurulduğu günden bu yana sürekli artarak ve güçlenerek bugün 275 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük Yetkili Sendikası olmuştur.” dedi.  

Sendikacılığın dürüst olmayı gerektiğini ifade eden Değer, “Çünkü dürüst olmazsanız, söylemleriniz doğru değilse insanlar yanınızda durmayacaktır. Bugünlerde her ne hikmetse sadece sayım zamanı eğitim çalışanlarını ziyaret eden sağımızdaki ve solumuzdaki sendikalar ne yazık ki sendikacılığın en temel ilkelerinden sapmaktadırlar.” dedi.  

Değer sözlerini sürdürdü; “Sendikacılığı o derece yalan üzerine bina etmişler ki bütün Türkiye’nin gözü önünde yaşanan ve Eğitim-Bir-Sen’in başlatmış olduğu Sivil İtaatsizlik Eylemine,  sadece sayım zamanı okulları gezmeyi sendikacılık sanan bu zevatlar okullarda ‘Bu eylemi biz başlattık, Eğitim-Bir-Sen sadece başörtüsüyle ilgilendi ve başörtüsü yasallaştıktan sonra bu eylemi bıraktı’ diyerek ülkemizin geleceğini inşa eden eğitim çalışanları kandırmaya çalışmaktadırlar.  

Herkesin bildiği üzere sendikamız Aralık 2012 de bu eylemin sinyallerini vermiş, 2 Ocak 2013 te bir günlüğüne üyelerimiz okullara serbest kıyafet giyerek gitmişler ardından 10 milyon imza hedeflenmiş ve sivil itaatsizlik kampanyamız her kesimden teveccüh bularak 12 milyon 300 bin imza toplamıştır. Bu imzalar çalışma bakanı Faruk Çelik’e teslim edilmiş ve hükumetten kılık kıyafet yönetmeliğinin değişmesi konusunda adım atılması istenmişti. 18 Mart 2013’te eylem kararı alınmış ve o tarihten bu yana sadece başörtüsü için değil kamuda çalışan tüm memurlar için, açık-kapalı ya da kadın-erkek ayırt etmeksizin sivil itaatsizlik eylemimiz devam etmektedir. Eylemimiz hükumet nezdinde kısmen karşılık bulmuş başörtüsü kamuda serbest hale gelmiştir. Biz Eğitim-Bir-Sen olarak kamuda başörtüsü yasağı zulmünün son bulmasını takdire şayan bir adım olarak karşılıyor, ancak bununla da yetinmiyoruz. Kamuda çalışan erkek-kadın herkes için sivil itaatsizlik eylemimizin devam ettiğini ve bu süre zarfında asla ara vermediğimizi eğitim çalışanlarının bilmesini istiyoruz.” (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir