• DOLAR 32.576
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2435.726
  • ...
Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi`nin temeli atıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Türkiye’de ilk kez Konya’da yaptırılacak olan Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Doç. Dr. Ayşenur İslam’ın katılımıyla gerçekleşti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam yaptığı konuşmada,  Bakanlık olarak otizm tanısı almış bireye sahip aileler ve otizmli bireylerin artan ihtiyaçları ve çeşitlenen taleplerini karşılamak üzere uygun politikaların geliştirilmesine yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini belirtti. 

Bakan Ayşenur İslam,  “Merkezin inşaatının tamamlanmasının ardından Bakanlığımız ile Selçuklu Belediyesi arasındaki işbirliği kapsamında burada görev alacak personelin eğitiminde destekte bulunacağımızı belirtmek isterim. Başta Hollanda ve Belçika olmak üzere uluslararası planda önde gelen üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının da desteğini alan bu merkezin önce Konya ve bölge için, sonra da tüm Türkiye için yararlı ve örnek bir tesis olacağına inanıyorum.” diye konuştu. 

Konya Milletvekili Gülay Samancı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in yaptığı konuşmanın ardından törende ev sahibi olarak konuşan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 3 yıllık bir çalışmanın ürünü bu merkez için 3 yıldır yoğun bir araştırma ve ziyarette bulunduklarını söyleyerek, “Sadece çocuklarımızın değil ailelerinin de burada birlikte olacakları bir mekân kuruyoruz. 21 bin metrekare alana kurulan merkezimiz 14 Milyon TL mal olacak. 8 bin metrekare kapalı alanımız var. Eğitim bloklarında bir rehabilitasyon merkezi olacak. Böylece her yaştan çocuğumuzun rehabilitasyon eğitimi alacağı bir merkez. Spor salonları, yüzme havuzu, ailelerin için fitness alanları, bahçesinde atlı rehabilitasyon merkezi, çocukların bahçe ile uğraşabileceği mini tarım alanları, kümes hayvanlarından oluşan küçük bir hayvanat bahçesi, ailelerin bir arada olacağı kafeteryanın da içinde olacağı bir merkez.” Şeklinde konuştu.

Zihinsel engelli çocuğu bulunan ailelerin buluşma alanı oluşturacaklarını belirten Altay, “Çocukları eğitim alırken kendilerinin bir miktar nefes alacağı, vakit geçirebileceği ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşabileceği bir alan inşa ediyoruz. Konya ve civarındaki tüm rehabilitasyon merkezlerinin de kullanabileceği etkinlik alanı oluşturuyoruz.” dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan dua sonrası Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve törene katılan diğer protokol üyeleri ile engelli çocuklar birlikte butona basarak Otizm ve Down Sendromlu Yaşam Merkezi’nin temsili temelini attı.

(İlyas Yavuz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir