• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı 1 Haziran`da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, `Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Sınavı`nın 1 Haziran`da yapılacağını bildirdi. Sınav için son başvuru tarihinin 16 Nisan 2014 Çarşamba günü olduğu belirtildi. 

Bingöl Valiliği, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetleri amacının, tarım ve hayvancılıkla ilgilenen çiftçilerin verimliliğini arttırmalarına yardımcı olacak bilgi, teknik ve yöntemlere ulaşmasını kolaylaştırmak ve böylece çiftçinin gelir düzeyini arttırmak olduğu kaydedildi. 

Tarımsal yayım ve danışmanlık sistemi içerisinde görev alacak tarım yayımcısı ve tarım danışmanı sertifikası almak isteyen kişiler için bakanlıkça merkezi sınav yapılacağını söyleyen Ildız,  şunları söyledi: "Bu sınava, tarımsal alanda lise, ön lisans veya lisans düzeyinde eğitim görmüş olan kişiler katılabilmektedir. Sınav 01 Haziran 2014 Pazar günü saat 10: 00`da Ankara ilinde yapılacaktır. Sınava son başvuru tarihi ise 16 Nisan 2014 Çarşamba günü mesai bitimine kadar olarak belirlenmiştir. Sınav sonunda başarılı olanlardan kamuda görev yapanlara tarım yayımcısı sertifikası, diğer katılımcılara tarım danışmanı sertifikası verilmektedir." 

(Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir