• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Fas işadamları heyeti Konya'da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Fas Krallığı Ankara büyükelçiliği Ekonomi Müşteşarı Tavvfik Maazouzi başkanlığındaki işadamları heyeti, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Konya Şubesine bir ziyaret gerçekleştirdi.

 

FAS heyetini misafir ettiklerini ifade eden ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, iki ülke arasında son yıllarda artan ticaret hacmine dikkat çekerek, Fas’ın Arap baharından etkilenmeyen ve ticari hayattaki ciddiyetiyle tanınan ülkelerin başında geldiğini belirterek, "Fas, ülkemizden çok sayıda ürün ithal etmektedir. Bu iş potansiyelinin daha da artması ve Konya sanayisinin ihracatının canlanması amacıyla çeşitli sektörlerden oluşan Fas İşadamları heyetini misafir ettik. Kısa da olsa Konya Kültür Turu düzenledik. Konya sanayi bölgeleri de gezdirilerek sanayi ve ticaret alanında Konya’nın geldiği durumu gösterdik.” dedi.

 

ASKON Konya Şubesi Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Uğur Camgöz ise yaptığı açıklamada, ASKON Konya Şubesi olarak Fas heyetini ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını söyleyerek, "Misafir işadamları heyetiyle tarımsal ürünler, tekstil ürünleri, tarım makineleri, oto yedek parça ve mobilya sektörlerinde işyeri ziyaretlerinin yanı sıra ikili görüşmeler verimli geçti.” şeklinde konuştu.

 

Camgöz, Uluslararası Meknes Tarım Fuarını da kapsayacak şekilde 19-25 Nisan 2014 tarihlerinde ASKON Konya Şubesi olarak Fas İş Gezisi planladıklarını söyledi.
Misafir işadamları heyeti başkanlığını yürüten Fas Krallığı Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müşteşarı Tavvfik Maazouzi ise, ASKON Üyesi işadamlarının önümüzdeki günlerde Fas’a yapacakları iş gezisi çerçevesinde kendilerini misafir etmekten büyük memnuniyet duyacaklarını ifade etti.

 

Maazouzi, “İki ülke arasında tarihsel dostluğu da göz önüne alarak ticaret hacmini artırmak için elimizden geleni yapıyoruz.” diyerek, Özellikle Uluslar arası Meknes Tarım Fuarının sektör açısından Afrika’nın dünyaya açılan penceresi olduğunun altını çizdi.
 

 

Fas işadamları heyetinde, Fas Krallığı Ankara Büyükelçiliği Ekonomi Müşteşarı Tavvfık Maazouzı, Reşadiye Bölgesi Sanayi Ticaret Odası Başkanı İşadamı Zaım Abdellaazız , Melaab Bölgesi Parlementeri El-Alaouı El-Mehdı, Reşadiye Bölgesi Belediye Başkan Yard. İşadamı Kourdı Abıd, Reşadiye Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yard. İşadamı Rachıdı Hassanı, Belediye Meclisi Üyesi İşadamı Kıch Khalıd İşadamı Chıcha Saıd ve İşadamı Kourdı Mohamed yer aldı.  (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir