• DOLAR 32.377
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2325.861
  • ...
Anadolu Gençlik Derneğinden Kutlu Doğum programı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Anadolu Gençlik Derneği Kızıltepe İlçe Temsilciliği Geleneksel Asr-ı Saadet Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında Hz.Peygamber’i) Anma ve Anlama Programı düzenledi. 

Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi ve Türkiye Birincisi Âdem Kemaneci’nin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İslam Tarihçisi Doç. Dr. Mehmet Akbaş’ın Hz. Peygamber’in (sav) Hayatından sunduğu kesitlerle devam edildi. Neyzen Selma Çaktır ve Gitarist Ömer Canşi’nin sunumları davetlilere tasavvuf musiki ziyafeti sunarken, Siyer-i Nebi yarışmasında katılımcılara sürpriz hediyeler dağıtıldı. 

Sinevizyon gösterisi ile devam eden programda Anadolu Gençlik Derneği Mardin Şubesi Adına Hayrullah Arslantekin selamlama konuşması yaptı. 

Arslantekin yaptığı Konuşmasında, asrın en büyük hastalığının İslam Ümmetinin gerçek manası ile peygamberi bir aşkın nasıl olması gerektiğini bilmediğinden ve peygamberi bir yaşamı örnek almadığından yaşanan zulümlere sessiz kalan bir ümmetin vücuda geldiğini hatırlatarak, bunun tek çaresinin Hz. Peygamber’i tam manasıyla tanımak alarak yaşamaktan geçtiğini söyledi. 

Program sonunda Ankara Hacı Bayram-ı Veli Camii Baş İmam Hatibi ve Kur’an-ı Kerim Okuma Dünya birincisi Ahmet Karalı Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye birinciliği unvanlarına sahip Ankara TBMM Camii İmam Hatibi Mehmet Göregen ve Ankara Kocatepe Camii İmam Hatibi Adem Kemaneci’den oluşan 3 kurra’nın Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve yapılan dua ile sona erdi.

(Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir